25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 12 de gener de 2016

Connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català de tots els nivells, de forma presencial o semipresencial.

Per a sectors professionals s'imparteixen cursos específics i càpsules formatives d'aspectes concrets per millorar l'expressió oral i escrita.

Per practicar  la llengua fora de l'aula, també organitza activitats complementàries de llengua i cultura.

Connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), per mitjà del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, proposa començar l'any fent un curs de català per millorar les competències comunicatives. Amb el lema "Connecta't al català", s'ofereix un ampli ventall de cursos que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar català a la feina, fins a cursos per millorar l'escriptura en contextos formals.

L'oferta de cursos que s'obren a Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia cobreix els diferents nivells de llengua, des de l'inicial fins al superior C2, en les modalitats presencial i semipresencial, i tenen certificació oficial. Al web del CNL (/xarxa/cnlaltpenedes/ensenyament/) es pot accedir a tota la informació actualitzada sobre aquests cursos: calendari d'inscripcions, horaris, adreces, etc.

Les persones que estiguin interessades a seguir un curs de català per a adults s'han de posar en contacte amb el servei o oficina de català que tingui més a prop per demanar hora per fer una prova de nivell. Un cop establert el curs que convé seguir, podran formalitzar la matrícula a partir del 8 de febrer.

Oferta flexible i variada

A més a més de les modalitats que donen accés a un certificat oficial, s'ofereixen també altres cursos específics, com ara grups de conversa, tallers de lectura en veu alta i cursos per a treballadors de restaurants. També se'n poden fer a demanda de les persones o les empreses que es posin en contacte amb el CNL.

Aquests cursos responen a la voluntat del Consorci per a la Normalització Lingüística d'oferir solucions formatives adequades per ajudar les persones que s'inscriuen als cursos a ampliar el seu coneixement de la llengua i incentivar-ne l'ús en qualsevol àrea de la seva vida, tant personal i social com professional.

Un dels valors del Consorci en l'ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d'activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats faciliten que els alumnes surtin de l'aula per practicar els seus aprenentatges, comparteixin experiències i ampliïn els seus coneixements de la cultura catalana i de l'entorn on viuen, fomentant així la cohesió social.

Certificats oficials

Els cursos de català que organitza el CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL). Els certificats de nivell que expedeix el CPNL són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MERC).

El CPNL

El CPNL és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

Integrat per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, el CPNL compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística, en 146 punts de servei a tot el territori català.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter