25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CPNL - Dijous, 27 de juliol de 2017 - Barcelona

  El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i el Consorci per a la Normalització Lingüística acorden la col·laboració per a la formació en llengua catalana dels professionals del sector

  La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, han signat un conveni de col·laboració per organitzar sessions de formació en llengua catalana per als professionals de les fleques, tant als obradors com a les botigues. L'objectiu de l'acord s'emmarca en la voluntat d'estendre el coneixement de la llengua catalana i fomentar-ne l'ús en el sector socioeconòmic.

  Abans de l'acte de signatura del conveni de col·laboració, que ha tingut lloc avui a les dependències del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Ester Franquesa ha valorat el paper de les institucions, empreses i entitats que acosten la llengua catalana als seus treballadors i als seus associats. També ha afirmat que "el govern de la Generalitat vol portar la llengua catalana a l'entorn quotidià del ciutadà, que valora tant la qualitat del producte que compra, com el servei i l'atenció que rep". D'altra banda, Andreu Llargués ha explicat que la signatura del conveni facilita que els venedors i venedores de pa parlin, es comuniquin i informin el consumidor en la seva llengua com un element més de qualitat.

  En aquesta línia, l'acord preveu el compromís del Gremi de Flequeres de la Província de Barcelona d'impulsar, planificar i organitzar la formació en llengua catalana dels professionals del sector que hi estiguin interessats. Així mateix, es compromet a col·laborar en l'organització d'actuacions encaminades a fomentar l'ús de la llengua, com per exemple el programa del Voluntariat per la llengua.

  Per la seva banda, el CPNL es compromet a organitzar una sessió gratuïta de recursos lingüístics en llengua catalana adreçada al personal del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona; a dissenyar formació en llengua catalana adaptada a les necessitats de les empreses associades al Gremi, i a incorporar sessions específiques de llengua dins de la programació de formació integral del Gremi.

  El CPNL, a través del programa Català i Empresa. Ja estàs al dia?, de la Direcció General de Política Lingüística, impulsa actuacions de foment de l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial, amb l'objectiu de promoure la comunicació eficaç i de qualitat com un valor afegit per a qualsevol organització.

  El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona és una organització d'àmbit provincial que agrupa empresaris fabricants i venedors de pa, brioixeria i/o pastisseria que realitzen activitats dins la província de Barcelona. Els objectius del Gremi són representar, gestionar i defensar els interessos econòmics, socials, culturals i professionals dels seus afiliats.
   

  El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El CPNL desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter