25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CPNL - Divendres, 26 d'abril de 2019

  Prop de 6.500 Pràctiques Lingüístiques de català del CPNL durant el 2018

  Les pràctiques es fan mitjançant la xarxa de més de 4.000 establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. L'activitat pretén desenvolupar les competències orals dels aprenents i fer-los guanyar confiança a l'hora de parlar català.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va organitzar durant el 2018 6.421 Pràctiques Lingüístiques amb alumnes dels cursos de nivell Bàsic 3 i participants del Voluntariat per la llengua. L'activitat, que s'ha dut a terme en els 22 centres de normalització lingüística del Consorci, consisteix en la visita d'un alumne a un establiment col·laborador i ofereix l'oportunitat de, durant una estona, parlar el català per practicar el que l'alumne ha après a classe. A més a més, té com a objectiu promoure la interacció dels alumnes amb catalanoparlants fora de l'aula, així com desenvolupar les competències orals dels aprenents i fer-los guanyar confiança. L'alumnat dinamitza així el seu procés d'aprenentatge, supera el nerviosisme i la vergonya de començar a parlar una llengua.


  Més de 4.000 establiments col·laboradors

  La tipologia d'establiments on els participants poden anar és molt variada i inclou bars, restaurants, parades de mercat o llibreries, entre d'altres. A més a més, el programa garanteix que els participants no han de comprar res a l'establiment.

  Aquestes Pràctiques Lingüístiques aprofiten el teixit de més de 4.000 Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL), que veuen com la seva adhesió al programa pren sentit i ajuden els aprenents a millorar el seu català alhora que guanyen visibilitat per al seu comerç. Una enquesta del 2018, duta a terme pel CPNL a 313 establiments col·laboradors que van acollir pràctiques lingüístiques, revela que és una activitat que els comerciants valoren positivament. El 84% dels enquestats consideren que és una activitat molt útil per als aprenents i la gran majoria es mostren molt satisfets d'haver-hi participat. Els comerciants també posen en relleu la tasca de les botigues de proximitat en el foment de la cohesió social.


  Ampliació a tots els alumnes del CPNL

  Aquest 2019 el Consorci treballarà per ampliar la participació de cursos d'altres nivells, per tal d'afavorir l'accés a una activitat que garanteix la interacció amb l'ús real de la llengua al carrer i comerços locals, alhora que facilita que els participants teixeixin una xarxa social en el seu barri.
   
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter