25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CPNL - Dijous, 11 d'abril de 2019 - Barcelona

  EL CPNL obre el 2019 amb més de 33.000 inscripcions en els cursos del primer trimestre

  S'ha registrat un augment del 31% d'inscripcions respecte al 2018. Un 40% dels inscrits provenen d'Amèrica del Sud i Central i Mèxic. S'han ofert cursos de català de nivell inicial, bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior, sigui en modalitat presencial o en línia.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha tancat els cursos del primer trimestre de l'any amb un total de 33.055 inscripcions, un 31% més respecte al mateix període de 2018. En total han estat 1.556 cursos oberts en els 22 centres de normalització lingüística a tot el territori català, tant en modalitat presencial com en línia o combinada, i amb el ventall habitual de nivells: inicial, bàsic, elemental, intermedi, de suficiència o superior.

  En aquest sentit, i seguint la tendència dels últims anys, el gruix de l'oferta de cursos del Consorci es concentra en els nivells inicials i bàsics, amb 1.005 cursos i 21.535 inscripcions. Aquests dos primers nivells són, a més a més, els que han experimentat un augment més significatiu de les inscripcions del Consorci, amb un creixement del 38 % respecte al primer trimestre de 2018. Potenciant aquests nivells el Consorci aposta de manera decidida per fer possible l'acolliment lingüístic, facilitar l'accés a la llengua de les persones immigrades, promoure la igualtat d'oportunitats, evitar situacions d'exclusió i per tant, facilitar la cohesió social d'una societat cada vegada més multilingüe.

  Quant a la modalitat de les inscripcions, la presencial és l'opció majoritària, amb un 93,5% de les matriculacions, per davant de la modalitat en línia, amb un 6,5%.


  Procedència dels inscrits

  Pel que fa a les persones inscrites, cal destacar que un 41,3% provenen d'Amèrica del Sud i Central i Mèxic i que es concentren en els cursos bàsics i elementals. La segona procedència més nombrosa és la catalana, amb un 13,8% del total d'inscrits i una preeminència en el nivell de suficiència. També hi ha hagut inscripcions de persones procedents del Nord d'Àfrica (12,7%), la resta de l'Estat Espanyol (11,5%), Àsia i Oceania (7,5%), Unió Europea (5,9%), la resta d'Àfrica (3,5%), l'Europa extracomunitària (3,4%) i EEUU i Canadà (0,4%).


  Certificacions oficials del CPNL

  Els cursos que ofereix el CPNL permeten obtenir titulacions oficials equivalents als certificats que expedeix la Direcció General de Política Lingüística i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

  El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. Aquesta oferta formativa del CPNL atorga recursos perquè els alumnes ampliïn la seva autonomia mitjançant un millor nivell de català, a més d'afavorir la comunicació oral i per escrit amb el seu entorn personal i professional.


  Activitats culturals dels cursos

  Com a complement dels cursos de català, els 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts de servei del CPNL desenvolupen una tasca fonamental de cohesió social a través de les activitats culturals dins i fora de l'aula. Els centres de normalització lingüística informen i posen a l'abast dels alumnes l'oferta cultural d'equipaments i entitats del territori, i n'organitzen d'altres, com per exemple excursions de coneixement de l'entorn, exposicions o festes culturals.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter