25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CPNL - Dilluns, 26 de novembre de 2018 - Barcelona

  L'hivern és temps de cursos de català al Consorci per a la Normalització Lingüística

  Inscripcions obertes per als cursos de català del mes de gener, majoritàriament adreçats a l'acolliment lingüístic. Per facilitar l'aprenentatge, es baixa la ràtio d'alumnes per curs i s'ofereixen mòduls de català bàsic gratuïts.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística, obre les inscripcions per als cursos de català del primer trimestre de l'any 2019 a cadascun dels 22 centres de normalització del territori.

  Seguint les prioritats establerts a les línies estratègiques del Consorci i com a resposta a les necessitats plantejades al projecte ÈLIA, Estratègies de Llengua i Aprenentatge, de la Direcció General de Política Lingüística, l'oferta prioritària per a aquest mes de gener se centra en els cursos de català inicials i bàsics, per garantir l'acolliment lingüístic de les persones que han arribat fa poc a Catalunya i que necessiten les eines bàsiques per introduir-se a la llengua catalana.

  Es tracta de consolidar una aposta ferma per la llengua i la cohesió social i, per tant, per atendre les persones que volen aprendre a parlar català o el volen millorar.

  Complementàriament, també s'ofereixen cursos de la resta de nivells (des del nivell elemental fins al nivell superior) i cursos específics, en modalitat presencial i en línia. La majoria de cursos de gener suposen la continuïtat de mòduls iniciats en la convocatòria anterior del mes de setembre, que permeten la incorporació de nous aprenents.

  Els cursos generals -des de l'inicial fins al superior- s'ofereixen en les modalitats presencial, en línia -mitjançant el Parla.cat- i combinada, i disposen de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR) i equivalència amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística.

  El web del CPNL (www.cpnl.cat) disposa d'un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL és des de mitjan novembre fins a finals de desembre. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir a qualsevol dels 22 centres de normalització lingüística de tot Catalunya.


  Curs de català oral

  Com a novetat, i en la línia d'assolir els objectius marcats, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Direcció General de Política Lingüística estan dissenyant un curs de català oral adreçat a persones gens o poc alfabetitzades, per tal que adquireixin una competència bàsica de comprensió i expressió oral.

  Les proves pilot d'aquest nou projecte s'activaran a partir de gener en alguns centres de la xarxa territorial del Consorci, amb la finalitat d'incorporar-los més endavant a l'oferta general.


  Incentius per continuar l'aprenentatge

  Per incentivar la continuïtat de l'aprenentatge i l'obtenció d'un nivell de coneixements, el Consorci ofereix la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han fet el bàsic 1 i el bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. També fa una aposta clara per facilitar l'aprenentatge amb la baixada de la ràtio d'alumnes per curs, perquè aquesta mesura afavoreix la consolidació i l'assoliment de les habilitats.

  D'altra banda, el CPNL ofereix l'adaptació de cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials. L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral i l'expressió escrita, així com a la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes