25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CPNL - Dilluns, 19 de novembre de 2018 - Barcelona

  Professionals del CPNL es formen en diversitat i interculturalitat

  El CPNL ha organitzat la formació dels professionals conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona a través del programa BCN Interculturalitat.

  La conferència de presentació del curs és a càrrec de Lola López, comissionada d'Immigració, diversitat i interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona.

  En el marc del Pla de Formació adreçat al personal del Consorci per a la Normalització Lingüística es preveu la incorporació d'una proposta innovadora, especialment concebuda per donar resposta a les necessitats dels professionals que diàriament atenen usuaris d'origen estranger.

  Amb la finalitat de presentar el programa d'aquest nou curs sobre interculturalitat, divendres 16 de novembre, a la seu de la Direcció General de Joventut, va tenir lloc la conferència «Cultures i identitats. La construcció de la diversitat cultural», a càrrec de Lola López, comissionada d'Immigració, diversitat i interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

  La conferència defineix i explica conceptes com la cultura i la identitat cultural, i els planteja des d'un punt de vista de la cultura occidental moderna, amb èmfasi especial en el mite del progrés i en la desconstrucció de l'universalisme per aprofundir en la societat intercultural. Amb paraules de Lola López: «no hi ha cultures superiors o inferiors, sinó diferents».


  Més d'un 70 % d'usuaris del CPNL són d'origen estranger

  A mitjan novembre de 2018 i a falta de conèixer les dades del període de matriculació del desembre, les inscripcions d'origen estranger als cursos de català del Consorci (55.089) ja suposen un 71,7% del total (76.823).

  En aquest sentit, doncs, disposar d'eines i recursos per atendre els usuaris d'origen estranger ha esdevingut una necessitat inqüestionable per als professionals, alhora que facilitar l'accés a l'aprenentatge de la llengua catalana als col·lectius de persones nouvingudes és la prioritat del Consorci per a la Normalització Lingüística.


  Estratègies antirumors

  En el desenvolupament del programa del curs que el Consorci oferirà als seus professionals s'ha fet especial incidència en la importància de les estratègies antirumors, que cerquen mantenir la cohesió social i afavorir la interacció positiva i la convivència intercultural, per mitjà de la lluita contra els rumors, els estereotips i els prejudicis tan estretament lligats a la diversitat cultural.

  El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ha col·laborat en el plantejament d'aquesta oferta formativa, que complementa l'oferta d'actuacions de llengua i cultura que ja du a terme conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes