25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CPNL - Dimarts, 4 de setembre de 2018 - Barcelona

  Al Consorci per a la Normalització Lingüística, arriba una tardor plena d’oportunitats per aprendre català

  Els cursos d'introducció al català i de coneixements bàsics són la prioritat màxima de l'oferta de setembre del CPNL. Per facilitar l'aprenentatge, s'abaixa la ràtio d'alumnes per curs i s'ofereixen mòduls de català bàsic gratuïts

  Amb la finalitat de facilitar i millorar l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega al setembre un nou període d'inscripcions per a l'oferta general i específica de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, per mitjà dels 146 punts d'atenció dels 22 centres de normalització lingüística que té distribuïts per tot Catalunya.

  En aquesta ocasió, seguint les línies d'actuació aprovades per al 2018, la prioritat s'estableix clarament en els incentius per promoure l'accés als primers coneixements de la llengua catalana, sobretot per afavorir l'acollida lingüística de les persones nouvingudes.

  Cursos de català inicial i bàsic a l'abast de tothom

  L'aprenentatge de la llengua catalana és clau perquè les persones instal·lades fa poc a Catalunya es puguin relacionar amb normalitat en el seu entorn personal i social, i perquè tinguin més oportunitats per accedir al món laboral.

  Així, l'oferta de cursos de català inicial i bàsic adreçats a les persones que no entenen el català, perquè en puguin adquirir les habilitats orals mínimes per actuar en situacions quotidianes o per resoldre les necessitats fonamentals, esdevenen la prioritat principal del Consorci per a la Normalització Lingüística, en relació a la resta de la seva oferta formativa general i específica.

  Un dels al·licients que ofereix el Consorci aquest curs és la matrícula gratuïta del grau Bàsic 3 si els alumnes han fet el Bàsic 1 i el Bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. Per tant, s'incentiva la continuïtat de l'aprenentatge i l'obtenció d'un nivell de coneixements.

  També es fa una aposta clara per a la millora de l'aprenentatge amb la baixada de la ràtio d'alumnes per curs, la qual cosa afavoreix la consolidació i l'assoliment de les habilitats.

  Pel que fa a la resta de preus de matrícula als cursos, no s'hi aplica cap augment, com ja va passar en l'exercici anterior.

  En la línia d'acomplir aquests objectius, el CPNL ha centrat esforços en l'elaboració de nous materials divulgatius i informatius, especialment adreçats a les persones nouvingudes, amb l'accés a la informació també en castellà, anglès i àrab.

  Una oferta àmplia, flexible i avalada amb certificats oficials

  L'aprenentatge dels cursos generals -des de l'inicial fins al superior- s'ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

  D'altra banda, el CPNL adapta i dissenya cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials.

  L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral i l'expressió escrita, així com a la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

  El Consorci t'ho posa fàcil

  El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre fins a mitjan d'octubre. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir a qualsevol dels 22 centres de normalització lingüística de Catalunya.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter