25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CNL l'Heura - Dimarts, 31 d'octubre de 2017 - Santa Coloma de Gramenet

  38 nacionalitats en "El castell de tothom"

  El Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura, de Santa Coloma de Gramenet, ha col·laborat en el projecte "El castell de tothom", organitzat per la colla castellera Laietans de Gramenet, que consistia a fer un castell amb persones de 30 nacionalitats diferents, totes elles presents a la societat colomenca. L'objectiu d'aquesta iniciativa consisteix a fer visible la riquesa d'orígens de la ciutadania i el valor positiu que això suposa a l'hora de conviure en societat.

  L'actuació castellera, que va tenir lloc diumenge 29 d'octubre, a les 12 h, a la plaça del Rellotge de Santa Coloma de Gramenet, es va desenvolupar amb èxit i va permetre mostrar l'organització compacta i homogènia d'uns castells formats per participants d'orígens molt diversos. Fins a 38 nacionalitats van descarregar el 4 de 6 amb agulla, el 3 de 6 i el 3 de 6 amb agulla. En la diada d'El castell de tothom els Laietans de Gramenet van estar acompanyats pels Castellers de la Il·lusió, la Colla Jove de Vilafranca, els Castellers de Montcada i Reixach i el Vallets de Gelida.

  El CNL L'Heura va ser-hi present amb 5 alumnes, quatre de nivell de català bàsic i un de nivell de català elemental, que van contribuir a fer els castells: Jorge Eduardo Mantilla Díaz, de Colòmbia; Padia Serge Levy Coulibaly, de Costa d'Ivori; Mercy Carpio Ocampo, d'Equador; Laura Bastardo Quiroz, de Veneçuela, i  José Antonio Médina Ross, de Mèxic.

  Aquesta actuació, així com les accions prèvies per explicar-la, queden recollides en el marc de l'acord signat entre el CNL L'Heura i els Laietans de Gramenet, que inclou la ferma voluntat de posar en relleu la diversitat de procedències de la societat de Santa Coloma de Gramenet com un dels seus principals valors a ressaltar.

  La preparació de la jornada festiva s'ha dut a terme durant els mesos anteriors i ha servit per informar i sensibilitzar alumnes i participants del programa del Voluntariat per la llengua de la importància del projecte "El castell de tothom". Alhora, aquestes trobades entre alumnes i participants del VxL i la colla castellera han permès explicar el funcionament i els valors de la colla i han esdevingut una invitació a la participació de tothom.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter