S’obren les inscripcions d’hivern del Consorci per a la Normalització Lingüística

  • L'acolliment lingüístic i l'atenció als nivells més bàsics són la prioritat del Consorci
  • L'oferta cobreix tots els nivells acreditats i inclou cursos especialitzats per a tots els sectors

El Consorci per a la Normalització Lingüística obre novament període d'inscripció als cursos de català durant els mesos de desembre i gener, amb una oferta de centenars de cursos organitzats pels 22 centres de normalització lingüística distribuïts per tot el territori.

Després que el darrer període d'inscripcions, al setembre, els resultats posessin de manifest l'èxit creixent de l'estratègia del Consorci, tot fa pensar que les dades continuaran a l'alça, atesa la demanda creixent de cursos adreçats especialment a persones que tenen pocs o cap coneixement de la llengua catalana.


Una estratègia que prioritza l'acolliment lingüístic

Un dels objectius del CPNL és facilitar a la població adulta l'accés al coneixement i l'ús del català, sempre amb la voluntat d'incorporar nous parlants en tots els àmbits de la societat i alhora promoure la cohesió social.

En aquest sentit, l'acolliment lingüístic esdevé una eina prioritària per atendre les persones d'origen estranger, que actualment representen el 72 % del total dels alumnes del Consorci.

La millora de l'oferta formativa, la reducció de la ràtio d'alumnes per curs i l'accés a la formació en municipis petits, entre d'altres millores, són mesures que el CPNL ha dut a terme per aconseguir aquest objectiu.


Més enllà de les aules

Amb la finalitat de practicar la llengua en les situacions comunicatives bàsiques, el Consorci promou activitats dins i fora de l'aula.

Durant el 2018 es van arribar a fer 6.500 pràctiques lingüístiques amb els alumnes de Bàsic 3 en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua.

Aquestes activitats també permeten que els alumnes coneguin la xarxa comercial del seu entorn i s'hi puguin relacionar amb normalitat.


Tots els nivells acreditats i cursos especialitzats

També s'ofereixen cursos de nivells més avançats, perquè els alumnes puguin seguir l'itinerari amb tots els nivells que acrediten els coneixements de la llengua, amb el certificat corresponent equivalent al Marc europeu comú de referència.

Per adaptar-se al màxim a les necessitats dels alumnes, els cursos es poden fer en les modalitats presencial, semipresencial o en línia.

De manera complementària, el Consorci posa a disposició d'empreses i organitzacions cursos especialitzats per a tots els sectors. L'atenció al públic, els recursos de llengua a la xarxa, l'estratègia empresarial d'utilitzar el català o el reforç en comunicació oral són alguns dels aspectes que es tracten en aquesta formació específica adreçada sobretot al sector socioeconòmic.


30 anys al servei de la gent

Coincidint amb aquest període d'inscripcions, el Consorci per a la Normalització Lingüística celebra els 30 anys de vida, amb més d'1.900.000 persones que han passat pels 83.565 cursos organitzats arreu del territori.

També ha format 137.000 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua i ha participat en l'extensió territorial de programes com Català i Empresa. Ja estàs al dia? o l'I tu, jugues en català?, sempre treballant en xarxa al territori, amb la col·laboració de més de 880 entitats i 4.170 establiments comercials adherits.

L'acció del Consorci és un model d'èxit creixent, que el 2018 va comptar amb més de 3.700 cursos i més de 80.000 inscripcions per tot Catalunya. Dades que el primer semestre del 2019 ja han millorat significativament.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta nota de premsa?