25 anys fent bategar el català

Centres


Organitzacions
RSS

Novetats

Mostrant de 1 a 10, de 10 entrades disponibles, del centre Àmbit de Formació i Foment

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 10 de juliol de 2015

  El Departament de Cultura dóna suport a 39 projectes d'empreses per incorporar el català en productes i serveis

  El Departament de Cultura dóna suport a 39 projectes d’empreses que incorporen la llengua catalana en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals, com ara aplicacions per a mòbils, videojocs o programari, i també els que es destinen a la traducció al català d’obres no literàries.

  Aquesta línia de subvencions s’emmarca dins el programa "Català i empresa. Ja estàs al dia?" que promou la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per incrementar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial, fer créixer l'oferta de productes i serveis en català i garantir els drets lingüístics dels consumidors.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 18 de juliol de 2014

  11a edició del Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial – Memorial Mercè Canal

  La Confederació del Comerç de Catalunya (CCC) convoca l'onzena edició del  Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial que s'atorgarà en dues categories: entitats (tant territorials com sectorials) i establiments. El premi té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

  L'objectiu del premi és guardonar tant entitats i associacions comercials com botigues, establiments o empreses comercials, de serveis i de turisme que hagin destacat en la promoció de la llengua catalana. També empreses, fundacions o altres entitats que ofereixin productes o serveis relacionats amb la llengua catalana.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 15 de maig de 2014

  La campanya 'Al vostre servei' fomentarà l’ús del català en l’atenció al públic als supermercats

  El Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors i la Confederació de Comerç de Catalunya signen un conveni per materialitzar la iniciativa

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 28 d'abril de 2014

  El 70% de les PIMES utilitza el català com a llengua predominant

  PIMEC ha col·laborat amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en l'elaboració i publicació d'un extens estudi que analitza l'ús del català a les pimes. Aquest treball s'emmarca en l'estreta col·laboració que ambdues entitats desenvolupen des
  de fa anys.

  Després de dur a terme més de 500 enquestes, l'informe conclou que el català és la llengua predominant a les empreses, amb un 70% de PIMES que l'utilitzen. Els percentatges varien quan es tracta de l'ús d'aquest idioma en els diferents territoris de la geografia catalana.

  L'ús habitual del català a les pimes s'ha publicat aquest 2014 dins de la col·lecció "Biblioteca Tècnica de Política Lingüística". Les primeres dades es van fer públiques el juny de 2013. L'estudi es va presentar públicament en el marc de la jornada "La importància de l'ús del català a la teva empresa" organitzada per PIMEC.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 26 de mar de 2014

  Subvencions a les entitats per promoure el català

  El dia 25 de març s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per promoure l’ús de la llengua catalana, destinades a entitats sense ànim de lucre.

  El termini de sol·licituds de la línia d’entitats es tanca el 9 d’abril. En les subvencions a entitats sense ànim de lucre, es prioritzen les actuacions en els àmbits laboral i empresarial, joventut i lleure, a les quals hem d’afegir les actuacions a l’entorn del programa Voluntariat per la llengua, i les de difusió de productes, recursos i serveis.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimarts, 25 de mar de 2014

  Subvencions a les empreses per promoure el català

  El dia 25 de març s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per promoure l’ús de la llengua catalana destinades a les empreses. El termini de sol·licituds es tanca el 9 d’abril.

  En les subvencions a empreses es prioritzen les actuacions destinades a incorporar la llengua catalana en productes i serveis tecnològics (aplicacions per a mòbils i tauletes tàctils, videojocs, etc.), a incorporar-la també en programes de gestió o de navegació i a difondre-la en productes i sereis tecnològics.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 21 de mar de 2014

  Sessió inaugural del Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social

  El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha participat aquest matí a la inauguració del Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües, organitzat pel Síndic de Greuges de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Internacional de Comissaris de Llengua (IALC). També han intervingut a l’acte l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el comissari lingüístic federal del Canadà i president de l’IALC, Graham Fraser.

  El simposi ha tingut lloc els dies 19 i 20 de març al Born Centre Cultural, emmarcat en els actes de commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, organitzats per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

  El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va participar a la inauguració del Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües, organitzat pel Síndic de Greuges de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Internacional de Comissaris de Llengua (IALC). També van intervenir a l’acte l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el comissari lingüístic federal del Canadà i president de l’IALC, Graham Fraser.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 17 de febrer de 2014

  El català llengua digital

  El Departament de Cultura ha elaborat la publicació 10 raons perquè els productes digitals parlin català, adreçada a les empreses del món digital, en què proposa deu arguments sòlids pels quals el català pot esdevenir una oportunitat de negoci i incrementar el potencial de captació de clients.

  La publicació, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística, presenta de manera molt gràfica els motius que fan del català una bona opció per a les empreses, no tan sols del sector més especialitzat de l’àmbit digital, sinó també de la resta de sectors de producció de béns i serveis.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 13 de gener de 2014

  Guia bàsica del comerç no sedentari (venda ambulant)

  En el marc de la jornada L’avui del comerç no sedentari a Catalunya, que es va dur a terme el 23 de desembre de 2013, organitzada per la Unió de Venedors Ambulants (UVA) i UVA Mercats Catalans, la Confederació de Comerç de Catalunya va presentar la Guia bàsica del comerç no sedentari,una publicació pionera a Catalunya que té com a objectiu oferir informació sobre les normatives que regulen aquesta modalitat de comerç.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 10 de gener de 2014

  S'obre el termini de presentació de sol·licituds per a la inclusió i renovació al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana 2014

  Aquest mes de gener s’ha obert el termini de sol·licituds per formar part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana 2014 que elabora el Departament de Cultura. Per poder formar-ne part, les entitats han de tenir en els estatuts la finalitat de foment de la llengua catalana o bé dur a terme activitats per impulsar-ne l’ús. També cal que estiguin constituïdes legalment abans de l’1 de gener de l’any en què presenten la sol·licitud. Les entitats que només han de renovar la pertinença al Cens han de presentar a la seva memòria les diverses activitats que han dut a termen per fomentar l'ús de la llengua catalana.

  Llegir-ne més

Anterior

 1. 1
 2. 2

Següent →


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter