25 anys fent bategar el català

Centres


Organitzacions
RSS

Novetats

Mostrant de 1 a 10, de 10 entrades disponibles, de la categoria Empreses i comerç

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 10 de juliol de 2015

  El Departament de Cultura dóna suport a 39 projectes d'empreses per incorporar el català en productes i serveis

  El Departament de Cultura dóna suport a 39 projectes d’empreses que incorporen la llengua catalana en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals, com ara aplicacions per a mòbils, videojocs o programari, i també els que es destinen a la traducció al català d’obres no literàries.

  Aquesta línia de subvencions s’emmarca dins el programa "Català i empresa. Ja estàs al dia?" que promou la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per incrementar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial, fer créixer l'oferta de productes i serveis en català i garantir els drets lingüístics dels consumidors.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 18 de juliol de 2014

  11a edició del Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial – Memorial Mercè Canal

  La Confederació del Comerç de Catalunya (CCC) convoca l'onzena edició del  Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial que s'atorgarà en dues categories: entitats (tant territorials com sectorials) i establiments. El premi té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

  L'objectiu del premi és guardonar tant entitats i associacions comercials com botigues, establiments o empreses comercials, de serveis i de turisme que hagin destacat en la promoció de la llengua catalana. També empreses, fundacions o altres entitats que ofereixin productes o serveis relacionats amb la llengua catalana.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimarts, 25 de mar de 2014

  Subvencions a les empreses per promoure el català

  El dia 25 de març s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per promoure l’ús de la llengua catalana destinades a les empreses. El termini de sol·licituds es tanca el 9 d’abril.

  En les subvencions a empreses es prioritzen les actuacions destinades a incorporar la llengua catalana en productes i serveis tecnològics (aplicacions per a mòbils i tauletes tàctils, videojocs, etc.), a incorporar-la també en programes de gestió o de navegació i a difondre-la en productes i sereis tecnològics.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 21 de mar de 2014

  Sessió inaugural del Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social

  El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha participat aquest matí a la inauguració del Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües, organitzat pel Síndic de Greuges de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Internacional de Comissaris de Llengua (IALC). També han intervingut a l’acte l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el comissari lingüístic federal del Canadà i president de l’IALC, Graham Fraser.

  El simposi ha tingut lloc els dies 19 i 20 de març al Born Centre Cultural, emmarcat en els actes de commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, organitzats per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

  El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va participar a la inauguració del Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües, organitzat pel Síndic de Greuges de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Internacional de Comissaris de Llengua (IALC). També van intervenir a l’acte l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el comissari lingüístic federal del Canadà i president de l’IALC, Graham Fraser.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 17 de febrer de 2014

  El català llengua digital

  El Departament de Cultura ha elaborat la publicació 10 raons perquè els productes digitals parlin català, adreçada a les empreses del món digital, en què proposa deu arguments sòlids pels quals el català pot esdevenir una oportunitat de negoci i incrementar el potencial de captació de clients.

  La publicació, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística, presenta de manera molt gràfica els motius que fan del català una bona opció per a les empreses, no tan sols del sector més especialitzat de l’àmbit digital, sinó també de la resta de sectors de producció de béns i serveis.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 13 de gener de 2014

  Guia bàsica del comerç no sedentari (venda ambulant)

  En el marc de la jornada L’avui del comerç no sedentari a Catalunya, que es va dur a terme el 23 de desembre de 2013, organitzada per la Unió de Venedors Ambulants (UVA) i UVA Mercats Catalans, la Confederació de Comerç de Catalunya va presentar la Guia bàsica del comerç no sedentari,una publicació pionera a Catalunya que té com a objectiu oferir informació sobre les normatives que regulen aquesta modalitat de comerç.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 26 de juny de 2013

  Subvencions per a iniciatives d'empreses adreçades a promoure l'ús de la llengua catalana a Catalunya

  L'objecte d'aquestes subvencions és promoure actuacions específiques per fomentar l'ús de la llengua catalana a Catalunya en l’àmbit empresarial, i de manera preferent les actuacions destinades a:

  - Incorporar la llengua catalana en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals (aplicacions per a mòbil, tauletes tàctils i altres productes similars, videojocs, etc.).

  - Garantir l’ús oral de la llengua catalana en l’atenció al públic.

  - Elaborar el material publicitari en català per a la versió catalana del producte o servei tecnològic.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 26 de juny de 2013

  Es presenta una guia per a locutoris que inclou fraseologia en català

  La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) va presentar el dia 28 de maig, el Gremi de Locutoris de Catalunya i la Guia bàsica del locutori, dues iniciatives que s’emmarquen en els projectes “El comerç t’acull” i “Oberts al català”, ambdós amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i de la Direcció General d’Immigració del Departament de Benestar Social i Família. En l’acte de presentació hi va participar la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que va assegurar que “els locutoris són portes obertes a la comunicació, i la llengua catalana és un motor de negoci.”

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 24 de maig de 2012

  Presentació del “Manual per a unes bones pràctiques lingüístiques a l’empresa”

  El passat dia 17 de maig el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Yvonne Griley, van intervenir en la Jornada "A l'empresa, en català", organitzada per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle en què es va presentar la publicació Manual per a unes bones pràctiques lingüístiques a l'empresa.

  Llegir-ne més

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 9 de gener de 2012

  El CCAM, PIMEC Comerç i el CPNL potencien l'ús del català al comerç

  El director del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Josep M. Recasens i Soriano, el president de PIMEC Comerç, Alejandro Goñi, i la presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Yvonne Griley, han signat aquest matí a la seu del CPNL un conveni de col·laboració amb l’objectiu de potenciar la formació i el reciclatge de professionals en l’atenció al client i la qualitat de servei en el sector del comerç.

  Llegir-ne més

Anterior

 1. 1
 2. 2

Següent →


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter