Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Assessorament lingüístic > Recursos lingüístics [X]
 1. Sessió de recursos lingüístics en línia al Centre de Formació d'Adults de Bellavista

  Assessorament lingüístic CNL del Vallès Oriental

  Una quinzena d'alumnes d'informàtica Competic 1, del Centre de Formació d'Adults de Bellavista (CFA), van rebre aquest dijous, 24 de novembre, una sessió sobre recursos lingüístics en línia a càrrec del SCC del Vallès Oriental.

 2. El Consorci per a la Normalització Lingüística presenta un web per aprendre gramàtica segons el nivell de coneixements de català

  Assessorament lingüístic Serveis Centrals

  Aquest recurs està disponible per a qualsevol aprenent o usuari de català i alhora és una eina útil per al professorat  

 3. El CNL de les Terres de l'Ebre elabora un petit vocabulari de Nadal

  Assessorament lingüístic, CPNL CNL de les Terres de l'Ebre

  El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha preparat un petit vocabulari amb l'objectiu de difondre el lèxic normatiu vinculat a les festes de Nadal i Cap d'Any  .

 4. El Servei de Català d'Olot-la Garrotxa fa una formació sobre recursos lingüístics a la xarxa per a docents de les aules d'acollida

  Assessorament lingüístic CNL de Girona

  El dilluns 17 d’octubre, de 17.30 a 18.30 h, el Servei de Català va impartir una sessió de recursos lingüístics a la xarxa per als docents de les aules d’acollida de la Garrotxa.

 1. Acaben les sessions de llengua a l'Ajuntament del Vendrell

  Assessorament lingüístic, Sensibilització CNL de Tarragona

  En total s’han fet 4 sessions de recursos lingüístics i d’atenció al públic a les quals han assistit 43 persones de diversos departaments.

 2. El TERMCAT ha actualitzat el Glossari de sabors del món

  Assessorament lingüístic CNL L'Heura

  Un recull terminològic en línia que recull un centenar de termes relatius a productes alimentaris (verdures, fruites, begudes, pans) i elaboracions gastronòmiques (aperitius, plats a base de carn o de peix, salses, dolços i postres) d'arreu del món.

 3. El CNL de les Terres de l'Ebre desitja bones festes amb un petit vocabulari de Nadal

  Assessorament lingüístic, CPNL CNL de les Terres de l'Ebre

  El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha elaborat un petit vocabulari amb l'objectiu de difondre el lèxic normatiu vinculat a les festes de Nadal, Cap d'Any.

 4. Actualització de L'Estenedor 138 Especial sobre novetats ortogràfiques, Mollet del Vallès

  Assessorament lingüístic CNL del Vallès Oriental

  El setembre de 2017 vam publicar L'Estenedor 138 Especial sobre novetat ortogràfiques. Preteníem recollir en un únic full les principals novetats ortogràfiques.

 1. Sessió de Recursos lingüístics a Grameimpuls

  Assessorament lingüístic CNL L'Heura

  El divendres 30 d'abril, com a repicó a les sessions del Pla d'autonomia lingüística (PLAU) a Grameimpuls, el CNL L'Heura va organitzar una sessió sobre recursos lingüístics a la xarxa per a les persones que havien participat en el PLAU.

 2. Els alumnes de l'institut Blancafort de la Garriga aprenen el lèxic del ciclisme

  Assessorament lingüístic CNL del Vallès Oriental

  L’institut Blancafort de la Garriga, amb l’objectiu d’incrementar la participació en activitats físiques i esportives de l’alumnat de secundària i per tal d’aprofitar el gran potencial educatiu i formatiu de les activitats físiques i esportives, ha organitzat unes sortides en BTT amb els estudiants de 1r i 2n d’ESO.

 3. Transversalitat, la força de les paraules

  Acolliment , Assessorament lingüístic CNL L'Heura

  Gemma Castañé presenta el concepte de Transversalitat en el projecte La força de les paraules, en el marc d'una col·laboració entre La Xarxa de Valors i el CNL L'Heura.

 4. El TERMCAT publica una actualització del Glossari de sabors del món

  Assessorament lingüístic CNL L'Heura

  - Es tracta d'un recull terminològic de 100 termes relatius a productes alimentaris i elaboracions gastronòmiques - És fruit de la col·laboració amb el CNL L'Heura i té l'origen en els termes treballats en diverses edicions de la mostra Els sabors del món.

 1. El CNL de Badalona i Sant Adrià celebra el Dia Internacional de la Dona

  Assessorament lingüístic CNL de Badalona i Sant Adrià

  Al CNL de Badalona i Sant Adrià hem celebrat el Dia de la Dona en format virtual per visibilitzar la feina de diferents escriptores i el vocabulari relacionat amb el feminisme i amb aquest dia.

 2. El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Caldes de Montbui presenten 'A rodar. Lèxic de ciclisme. Pedalem en català!'

  Assessorament lingüístic CNL del Vallès Oriental

  Dijous, 5 de novembre, es va presentar, en línia, el lèxic A rodar. Lèxic de ciclisme. Pedalem en català!, elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

 3. Bona participació en el seminari web Recursos lingüístics en línia

  Assessorament lingüístic CNL de Girona

  El Servei de Català d’Olot-la Garrotxa, del CNL de Girona, s’ha estrenat en la docència en línia amb el seminari web Recursos lingüístics a la xarxa.

 4. Seminari web "Recursos lingüístics en línia"

  Assessorament lingüístic CNL de Girona

  En una hora, el seminari visita les eines més actuals que hi ha a la xarxa per resoldre dubtes lingüístics, trobar models de documents, verificadors ortogràfics i traductors automàtics.

 1. Vídeos d’aprenentatge per a cursos inicials

  Assessorament lingüístic CNL de Barcelona

  Des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s'han publicat un total de 21 vídeos on podem veure tot d'accions quotidianes protagonitzades per persones procedents d'arreu que tot just comencen a aprendre català.

 2. El CNL ofereix assessorament als comerços en temps de COVID19: “Persianes amunt!”

  Assessorament lingüístic CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

  El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf ha adaptat les fitxes "Persianes amunt!" que ha creat el CNL de Tarragona i a partir del 15 de juny cada setmana s'aniran publicant al web perquè estiguin a l'abast dels comerços i en puguin seguir les recomanacions.

 3. Novetats al diccionari normatiu en línia: “empoderament” o “apoderament”?

  Assessorament lingüístic CNL de Barcelona

  Hem d'escriure i dir "apoderament " o "empoderament", quan ens referim, per exemple, a "mesures per fomentar l'empoderament de la dona"?.

 4. El web del Termcat actualitza els termes relacionats amb el coronavirus

  Assessorament lingüístic CNL de Badalona i Sant Adrià

  El diccionari en línia Termes del coronavirus, amb més de 70 termes, està sempre actualitzat i a punt per a la consulta.

 1. 1
 2. 2