Trobada amb l'autora Tina Vallès, a l'Eixample

CNL de Barcelona

Altres

Els alumnes de l'Eixample han intercanviat impressions amb Tina Vallès sobre la seva primera novel·la "Maic".

Les aules Mercè Rodoreda i Montserrat Roig de la delegació de l'Eixample del CNL de Barcelona han acollit la trobada amb l'autora Tina Vallès en què hi han participat més de quaranta alumnes, els quals han pogut conversar sobre tot el que els ha suggerit la lectura de la novel·la Maic (Editorial Baula, març de 2011), la primera d'aquesta escriptora.

Maic, el protagonista de la història, és un nen de vuit anys que vol entendre què passa al seu entorn, mentre mira de foragitar les pors i la solitud... "Em dic Maic, tinc vuit anys, visc al carrer del costat del quiosc i la mare busca el pare perfecte per a mi". Qui parla és el protagonista de la primera novel·la de la traductora, correctora i blocaire Tina Vallès. L'escriptora va viure vuit anys al barri del Raval de Barcelona i tenia el Maic real a l'escala de casa seva.

Tina Vallès (Barcelona, 1976) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i traductora  i correctora del català i el castellà. Ha treballat i treballa per a les principals editorials del país, com també per a empreses del sector del disseny i la publicitat. Ha traduït del castellà al català diverses obres, entre les quals destaquen:  El fotògraf de Mauthausen (2002), de Benito Bermejo i Francesc Boix; Catalunya any zero (2004), de Pilar Rahola, i  La Bona Crisi (2009), d'Àlex Rovira.
 

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de l'Eixample

Vols compartir aquesta notícia?