El lingüista Joan Beltran rep un dels premis d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla

CNL de les Terres de l'Ebre

Altres

El professor Joan Beltran i Cavallé, de Tortosa, ha rebut un dels premis d’Actuació Cívica que atorga la Fundació Lluís Carulla, durant un acte solemne celebrat a l’Ajuntament de Barcelona sota la presidència del seu alcalde, Xavier Trias.

L’acte de lliurament coincidia també amb el del Premi d’Honor Lluís Carulla, concedit enguany a la directora, guionista i productora de cinema Isona Passola.

L’acta del jurat destaca que Beltran “professor i coordinador dels cursos de reciclatge de català per a mestres a les Terres de l’Ebre, s’ha dedicat amb una tenacitat i una constància exemplars a investigar, documentar i reflexionar entorn de la llengua catalana, preferentment en aspectes propis de les Terres de l’Ebre. És autor d’una obra extensa, ben feta i massa poc divulgada fora de les terres de l’Ebre, amb títols com L’estàndard occidental. Una proposta sobre l’estàndard català a les terres del darrer tram de l’Ebre; Vocabulari de cruïlla. Els mots de les Terres de l’Ebre i del Maestrat en el context del català formal; i, conjuntament amb Josep Panisello, Cruïlla. Curs de llengua i Aïnes. Exercicis de llengua i claus de correcció”.

Els altres premiats són l’impulsor de la immersió lingüística Joaquim Arenas i Sampera, de Mataró, la pedagoga Maria Antònia Canals i Tolosa, de Girona, l’economista i polític Miquel Esquirol i Clavero, l’editor i impressor lleidatà Lluís Pagès i Marigot i el cantant valencià Paco Muñoz.

Els Premis d’Actuació Cívica, dotats amb 5.000 euros cadascun, estan destinats a fer conèixer i distingir la tasca (generalment poc coneguda, sovint anònima, però exemplar) de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, el teatre, l’economia, el dret, l’acció social i cívica, etc.

El jurat estava format per Salvador Cardús, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Vicent Partal, Marta Pessarrodona, Ramon Pla i Arxé, Joaquim Triadú, Carme Valls i Vicenç Villatoro.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Vols compartir aquesta notícia?