21 vocabularis especialitzats per al comerç i l'empresa

CNL de Girona

Socioeconòmic

21 vocabularis especialitzats per al comerç i l’empresa agafant com a logotip la imatge de la Queta, personalitzada per a cada sector.

L’objectiu d’aquesta publicació de l’Oficina de Català de Blanes és oferir una eina de suport a totes les empreses que, complint amb l’actual Llei de política lingüística, han de retolar els seus establiments, almenys, en català.VOCABULARIS EDITATS
(consulteu-los fent un clic sobre cadascun)

1. vocabulari de l’activitat immobiliària
2. vocabulari de l’assessoria i la gestoria
3. vocabulari de l’òptica
4. vocabulari de l’utillatge de cuina i menjador
5. vocabulari de la carnisseria
6. vocabulari de la ferreteria
7. vocabulari de la floristeria
8. vocabulari de la fruita i la verdura
9. vocabulari de la joieria i la rellotgeria
10. vocabulari de la merceria
11. vocabulari de la papereria i les arts gràfiques
12. vocabulari de la roba i la confecció
13. vocabulari del bar i el restaurant
14. vocabulari del calçat i la marroquineria
15. vocabulari del centre d’estètica i la perruqueria
16. vocabulari del pa i la pastisseria
17. vocabulari del peix i el marisc
18. vocabulari del taller de reparació
19. vocabulari dels electrodomèstics
20. vocabulari dels mobles i la fusteria
21. vocabulari financer


Atès l’abast del projecte i el format de l’edició (díptic), no s’ha pretès l’exhaustivitat però sí la representativitat i és per això que s’ha fet un esforç de síntesi. Per tant, pot ser que s’hi trobin a faltar molts termes. Precisament per això, s’ha aprofitat aquesta publicació per difondre eines lingüístiques molt especialitzades que hi ha a Internet i que poden ser molt útils als empresaris, tant per ampliar terminologia (www.termcat.net), com per consultar diccionaris en línia o extreure models de documents per a l'empresa (www.cpnl.cat/recursos).

Cal assenyalar que en l’edició d’aquest material hi han col·laborat activament el Departament de Recursos Tecnològics de l’Ajuntament de Blanes i l’Àrea de Comunicació del Consorci per a la Normalització Lingüística, que hi ha aportat la imatge divertida amb la creació d’una Queta específica de cada sector.

L’Oficina de Català de Blanes, amb aquesta línia de treball, vol donar un servei al ciutadà a favor de la difusió de la llengua i de la qualitat lingüística, tant des del vessant pedagògic (cursos de català), com des del vessant d'assessorament, passant pel vessant més tècnic, com és l'edició d’aquests vocabularis.

Val a dir que aquests opuscles s’han difós al sector comercial i empresarial blanenc dins de la campanya “+ qualitat, + turisme, + Blanes” del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Blanes. No obstant això, totes les persones que estiguin interessades a disposar-ne poden adreçar-se a l’Oficina de Català de Blanes al C. Jaume Arcelós, 7 (Casa de Cultura) tel. 972 35 85 55 A/e: blanes@cpnl.cat.

CNL de Girona. Oficina de Català de Blanes

Vols compartir aquesta notícia?