Ripollet organitza diverses activitats per descobrir la diversitat lingüística

CNL Vallès Occidental 3

Llengua i cultura

La setmana del 21 al 25 de febrer, a Ripollet es va commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un intens programa d'activitats, moltes centrades en la cultura i la llengua xineses, les protagonistes del 2022, com un contacontes, un taller de cal·ligrafia xinesa i un taller sobre les festes populars xineses i l'art de retallar paper, activitats obertes a tota la ciutadania.

A banda d'això, alumnes de l'Oficina de Català van visitar l'exposició sobre la diversitat lingüística de la Biblioteca Municipal i hi van fer  diverses activitats per descobrir i valorar la riquesa lingüística i cultural. Així, van relacionar salutacions en diferents idiomes, van descobrir diferents alfabets, van esbrinar de quines llengües provenen alguns mots catalans, van ordenar diferents llengües segons el nombre de parlants nadius o no nadius, van descobrir diferents curiositats lingüístiques i van ensenyar als companys paraules en la seva llengua.

 

També en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna, van presentat als companys cançons cantades en la seva llengua materna o en altres llengües parlades als seus llocs d'origen. Precisament, alumnes de nivell elemental van fer aquesta activitat a Ripollet Ràdio en un programa especial que es pot escoltar al web de l'emissora.

Les activitats del Dia Internacional de la Llengua Materna també van coincidir amb la setmana de Carnaval a Ripollet, i per això en la tradicional penjada del Cabraboc al balcó de Cal Teixell aquest personatge va fer una salutació en les diferents llengües que es parlen al municipi.

L.C.

Vols compartir aquesta notícia?