Dia Internacional de la Llengua Materna a la Delegació de Sant Martí.

CNL de Barcelona

Llengua i cultura

Com cada any, vam celebrar el DILM creant un arbre de paraules escrites en la llengua materna dels alumnes dels cursos de català.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra des de l'any 2000, després de la seva aprovació per part de la UNESCO. És un dia en què es reivindica la rellevància de la diversitat cultural i lingüística i ens recorda la importància de lluitar contra la desaparició de llengües minoritàries amb el corresponent patrimoni cultural i intel·lectual.

A la delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona ho vam celebrar demanant a tots els alumnes que compartissin amb els companys alguna paraula de la seva llengua materna. D'entrada els vam proposar algunes paraules del català i els vam demanar que les traduïssin. Els més creatius van poder afegir també alguna paraula de la seva llengua que els agradés especialment.

Després, amb la intenció que les paraules surtin de l'aula, cada alumne va penjar una targeta a l'arbre de les llengües. Cada persona que va passar per la nostra delegació va poder aturar-se una estona i aprendre alguna cosa més sobre la cultura de les persones que viuen a Barcelona.

El Dia Internacional de la Llengua Materna ens ajuda a recordar que la diversitat és riquesa i fa que ens coneixem una mica més els uns als altres a través de la llengua.

Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?