El SLC de Cerdanyola dona valor a les llengües dels alumnes

CNL Vallès Occidental 3

Activitats complementàries

A les aules dels cursos de català de Cerdanyola es va commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) amb dos fils conductors: les cançons de bressol i la biografia lingüística. Més de 80 alumnes van compartir cançons de bressol en les seves respectives llengües alhora que van aprendre cançons de bressol en català.

L'altra activitat va ser la biografia lingüística, que van treballar els alumnes dels grups Bàsic 3 i Elemental 2. A partir d'un exemple de la directora de la Thames British School, Fiona Lamb, van elaborar la seva biografia i van ser entrevistats per Cerdanyola Ràdio. Amb la informació de les entrevistes, l'emissora municipal va elaborar el reportatge Posant en valor les llengües de la gent de Cerdanyola.

Cada any, el 21 de febrer es commemora arreu el Dia Internacional de la Llengua Materna, promogut per la UNESCO, amb la intenció de fer un reconeixement a la diversitat lingüística i cultural i al plurilingüisme. Aquest any, gràcies a la difusió que es va fer de la commemoració a través del Pla Educatiu d'Entorn, s'ha aconseguit que s'hi sumin els centres educatius, com per exemple l'Institut Banús.

Les activitats de la DILM a Cerdanyola es culminaran el proper dia 9 de març amb un taller que es portarà a terme en el grup de famílies de la Fundació Roser de Maig.

          

Vols compartir aquesta notícia?