Una visita funerària força divertida

CNL de Barcelona

Llengua i cultura

El guia de Cementiris de Barcelona, Adrià Terol, ens ha conduït per aquest museu, únic a Europa, i ens ha mostrat la col·lecció de carrosses i cotxes fúnebres de mitjans del segle XIX fins al segle XX i els pantenons més destacats.

El recorregut dels alumnes de nivell B2 de les Corts ha anat acompanyat d'explicacions i curiositats sobre la dona i la mort, el significat de "les carrosses blanques", la simbologia mortuòria i les carrosses com a símbol de poder econòmic i social.

Després de visitar la col·lecció de carrosses i cotxes fúnebres, hem visitat el cementiri de Montjuïc, la història, els orígens, i el simbolisme dins de la ciutat. També hem visitat alguns dels panteons més destacats del recinte, obres d'art espectaculars encarregades a arquitectes o escultors famosos i com a mostra de poder de les nissagues familiars. L'Adrià ens ha anunciat que s'està preparant una visita al cementiri de Nou Barris sobre deu dones importants. Aviat es reprenDesprés de visitar la col·lecció de carrosses i cotxes fúnebresdran les visites nocturnes al cementiri, que les fan persones disfressades de morts importants del cementiri i tothom porta una espelma a la mà.

En resum, una visita molt interessant que promou el coneixement i la valoració del ritual funerari i de les carrosses, la seva tècnica i simbologia, a la vegada que tracta la mort d'una manera natural, propera i pedagògica.

Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?