Èxit de participació a la xerrada de Llenguaferits a Montcada

CNL Vallès Occidental 3

Llengua i cultura

Montcada va dedicar el Dia Internacional de la llengua materna 2022 (DILM) a les expressions i frases fetes en diverses llengües.

L’acte central va ser la xerrada Un món de llengües, de Llenguaferits, amb una assistència de més de 40 persones, que va tenir lloc el 21 de febrer a la Biblioteca Elisenda de Montcada amb la col·laboració de l’Aula d’Extensió Universitària. La xerrada va comptar amb interpretació en llengua de signes catalana a càrrec de Binomils.

A Un món de llengües, David Vila i Jessica Neuquelman van parlar de la diversitat lingüística al món, on es parlen al voltant de 6.000 llengües, moltes de les quals no estan reconegudes oficialment i estan en perill d’extinció.

També van comentar la importància de fomentar el respecte per totes les llengües. I, com a conclusió, van posar en valor el coneixement i l'ús de la llengua catalana com a llengua de cohesió en una societat com l’actual cada vegada més plurilingüe.

 

Una altra de les accions per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) va ser l’exhibició a comerços i equipaments del municipi de cartells amb frases fetes en 10 llengües, inclosa la llengua de signes catalana. El contingut dels cartells, il·lustrats per Belén Loza, va ser fruit d’un procés participatiu que es va iniciar al novembre. Totes les frases fetes aportades per la ciutadania es poden consultar aquí.

 

Per últim, els centres educatius també es van sumar a la commemoració a partir d’un concurs d’il·lustració de frases fetes en diverses llengües en què van participar sis escoles de primària i secundària.

   

M.G.

Vols compartir aquesta notícia?