EL VxL de Barcelona fa el primer P@nt de trobada presencial a Cristalleries Planell, al districte de Les Corts

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua

Divendres, 18 de febrer, va tenir lloc la primera trobada presencial del P@nt de trobada entre participants del VxL de Barcelona a l'equipament municipal Cristalleries Planell del Districte de Les Corts, en col·laboració amb la Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona.

.

Després de tantes edicions de P@nts virtuals, finalment va arribar el moment en què voluntaris i aprenents es van poder trobar fora de les pantalles i van poder conversar i celebrar de manera presencial el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM).

Per tal d'escalfar motors i donar peu a la conversa, vam projectar algun dels vídeos divulgatius protagonitzats per alumnes dels cursos de català i aprenents del Voluntariat per la llengua (VxL) que el CPNL ha difós per celebrar el DILM.

A continuació, els participants també van aportar, a través del mòbil, la paraula favorita en la seva llengua materna al mural col·laboratiu (padlet) creat per la Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona.

A partir d'aquí es va crear un debat i una reflexió molt interessants sobre la importància d'aprendre i utilitzar el català en tots els àmbits. Es va parlar de llengües dominants, de prejudicis lingüístics, de l'ús del català a les escoles i a la universitat, de la necessitat que el jovent, però també els adults, prengui consciència de la importància de l'ús del català, etc.

Al final de la trobada, una voluntària, la Lourdes, ens va fer cinc cèntims del projecte Aina i va engrescar els companys a participar-hi i ens va explicar com fer-ho.

I com a curiositat, cal destacar que la M. Àngels i el Laurent, parella lingüística acabada de formar i que encara no s'havien trobat, ho van fer, sense saber-ho, al P@nt!

Voluntaris i aprenents van valorar molt positivament l'experiència, que els va permetre practicar el català de manera espontània.

Vols compartir aquesta notícia?