"Descobrim barbarismes", nova campanya lingüística a la Bisbal d'Empordà

CNL de Girona

Sensibilització

Es farà amb la col·laboració de la Unió de Comerciants de la població, els Petits Plaers

Des de principi de març fins al 19 d’abril, les persones de la Bisbal podran participar en una nova campanya lingüística proposada per l’Oficina de Català per descobrir barbarismes i incorreccions freqüents en la nostra llengua.

Saber quin barbarisme o incorrecció s'amaga a cada cartell és l'objectiu de la campanya «Descobrim barbarismes» que l'Oficina de Català de la Bisbal proposa per als mesos de març i abril d'enguany.

Es repartiran cartells de la campanya a una cinquantena d'establiments de la Bisbal, els comerços associats a la Unió de Comerciants i els establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua. A cada cartell hi ha una frase que conté una incorrecció i tres opcions de resposta. Els participants hauran de decidir quina és l'opció correcta i escriure-la en una butlleta que trobaran a l'establiment on hi ha penjat el cartell.

Es podrà participar a la campanya fins al dia 19 d'abril. Entre tots els concursants, se sortejaran tres premis, gentilesa de la Unió de Comerciants Els Petits Plaers de la Bisbal: un premi per a menors de 14 anys, un altre per a majors de 14 anys i el tercer per a parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua.

El nom de les persones guanyadores es farà públic durant la Diada de Sant Jordi.

La idea i bona part del contingut d'aquesta campanya és original del CNL de Tarragona. 

Vols compartir aquesta notícia?