Els alumnes del CNL de Cornellà de Llobregat surten de les aules per conèixer l’entorn

CNL de Cornellà de Llobregat

Llengua i cultura

Les sortides permeten, d'una banda, donar a conèixer els recursos i serveis que tenen al seu abast i, de l'altra, trobar espais on posar en pràctica la llengua que estan aprenent.

Una de les visites que s'organitzen és al Parlament de Catalunya, una activitat complementària dels cursos de català que s'ofereix de forma voluntària als usuaris del Centre i que sempre té molt d'èxit.

Aquest mes de febrer una quarantena d'alumnes han pogut visitar les diferents dependències del palau situat al Parc de la Ciutadella i conèixer-ne la història tant de l'edifici com de la institució, gràcies a les explicacions d'un guia. Després de pujar l'escalinata, d'entrar a les sales on s'hi desenvolupen les diferents comissions i passar pel passadís del passos perduts, han pogut entrar a l'hemicicle i fer totes les preguntes que han volgut als diputats que ens han rebut, una dels quals ha estat l'expresidenta del Consell de Centre i regidora de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat Rocío García Pérez.

D'altra banda, la Biblioteca Sant Ildefons ens ha tornat a obrir les portes per oferir un recorregut als alumnes dels cursos amb l'objectiu de mostrar-los el fons de què disposen i presentar-los els diferents espais que tenen, així com el ventall d'activitats que s'hi organitzen.

En aquest cas, es tracta d'una visita adreçada als alumnes dels cursos de nivell Bàsic 1, que en molts casos desconeixen el servei. D'aquesta manera, s'aprofita per ensenyar-los el material de català i els llibres de lectura fàcil que hi tenen disponibles i se'ls ofereix la possibilitat de fer-se el carnet i començar a fer-lo servir.

Vols compartir aquesta notícia?