Una parella lingüística del VxL fa una sessió formativa a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

La sessió anava dirigida a 12 nois i noies de 4t d'ESO que estaven interessats a formar part com a voluntaris de les futures parelles lingüístiques del centre

El 4 de febrer passat va tenir lloc una sessió formativa a l'Institut Alt Penedès de Vilafranca per presentar el programa Voluntariat per la llengua (VxL). La formació va anar a càrrec de la parella lingüística, Teresa Bonastre i Mariam Ghailan, que formen part del VxL a la capital de l'Alt Penedès. Per part del centre hi va participar el tutor del projecte Servei Comunitari, Raül Izquierdo, que impulsa la iniciativa al centre.

12 voluntaris

La sessió anava dirigida a 12 nois i noies de 4t d'ESO que estaven interessats a formar part com a voluntaris de les futures parelles lingüístiques de l'Institut Alt Penedès. En aquest cas, els voluntaris s'havien preparat la sessió prèviament amb preguntes perquè la parella lingüística convidada expliqués el funcionament del programa i compartís amb ells la seva experiència.

A meitat de març, 17 parelles lingüístiques del centre iniciaran les converses que també combinaran amb sessions de jocs de llengua, lectura i tertúlia literària.

Servei comunitari

L'objectiu d'incorporar el VxL als projectes del Servei comunitari és, d'una banda, que els alumnes que han arribat recentment a Catalunya puguin practicar el català d'una manera informal, amb un company del mateix centre. Aquesta pràctica reforça la necessitat d'aquests alumnes d'accelerar l'aprenentatge de la llengua per poder seguir el seu itinerari formatiu i, també, de facilitar el contacte amb altres nois i noies. D'altra banda, la pràctica també afavoreix que els alumnes voluntaris mantinguin amb naturalitat el català en les relacions informals amb els companys d'altres procedències que hi ha al centre.

La iniciativa compta amb el suport del Servei Educatiu de l'Alt Penedès.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?