El dòmino dels pronoms. Juguem a l’aula!

CNL de Barcelona

Cursos de català

Aquesta setmana els alumnes del CNL Eixample han gaudit tot jugant

De fet, el joc ens agrada perquè ens desperta l'infant que duem dins, alhora que ens fa sortir l'esperit competitiu. Un garbuix de sensacions difícils d'explicar però que tots, poc o molt, experimentem en jugar!

I els alumnes són gent adulta, que treballa, que estudia màsters, que té família, que... I sempre venen a classe motivats, disposats a aprendre. Per això, en el moment que la professora els comenta que farem un joc, totes les cares són de sorpresa. Una sorpresa que va a més en recomanar-los que el millor lloc per a jugar-hi és a terra.

Curiosament, tots cerquen la manera d'asseure's: creuant les cames, de genolls, a la gatzoneta, estirats del tot, totes les varietats possibles!

I arriba el joc! Alguns alumnes et fan saber que no els agrada jugar, sempre hi ha el barrufet rondinaire.

Poques instruccions. Els reparteixes el sobre, on hi ha 28 fitxes de dòmino. Es tracta de lligar oracions amb els pronoms personals escaients, i tancar el cercle, tot un repte! Sempre hi ha qui demana quin premi tindran! La satisfacció d'haver-lo assolit: que us sembla poc, potser?

Mireu si els va agradar que en van fer fotos, vídeos, de tot! I les cares de satisfacció no tenen preu! Els ullets (la mascareta no permet gaire més) d'agraïment ho diuen tot!

Una experiència del tot recomanable, de debò!

Agraïm al professor David Medina la proposta de jugar amb el dòmino dels pronoms.

Delegació de l'Eixample del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?