Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a les Terres de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Llengua i cultura

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) el 21 de febrer. Una jornada en què es posa en valor la diversitat lingüística i el respecte per la pluralitat cultural, valors amb els quals el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) s'identifica.

La Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta acull la presentació del llibre Abu Bakr al-Turtuxí. 1.000 anys, mateix paisatge. Una aproximació a la seua vida i a la seua obra poètica, de Miquel Àngel Llorens. Durant l'acte, es difondran un seguit de vídeos amb la intervenció de representants d'institucions i col·lectius de la ciutat implicats en l'ensenyament de llengües i en matèria de cohesió social.

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa també celebra la diada amb una conferència a càrrec de l'arxiver Albert Curto per tal de commemorar els 750 anys de la recopilació dels Costums de Tortosa. Durant l'acte es llegiran, en diferents llengües, fragments de l'obra. 

L'entitat municipal descentralitzada de Campredó se suma un any més a la commemoració del DILM. Durant el dia del 19 de febrer hi haurà activitats relacionades amb la llengua aranesa. Tot tindrà lloc a l'Espai Cultural La C.

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i naix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

Vols compartir aquesta notícia?