Cançons en diverses llengües maternes a Ripollet Ràdio

CNL Vallès Occidental 3

Llengua i cultura

Primera activitat amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna

Una dotzena d'alumnes de català elemental de Ripollet van anar el 9 de febrer a Ripollet Ràdio a enregistrar un programa especial sobre el Dia Internacional de la Llengua Materna, que es commemorarà al municipi amb diverses activitats per donar valor a la riquesa lingüística de la ciutat, on conviuen persones provinents d'un centenar de països diferents

Els alumnes han presentat cançons cantades en la seva llengua materna o bé en alguna llengua parlada al seu lloc d'origen, com ara l'àrab, el nàhuatl, el quítxua, l'aragonès, el pemon, el garifuna, el romaní o el castellà. Cada alumne ha comentat breument el tema de la cançó, ha explicat per què és especial per a ell i ha parlat de la situació de la llengua actualment al seu país o regió d'origen.

Abans de fer l'enregistrament del programa, el personal de Ripollet Ràdio ha ofert als alumnes una visita guiada per les instal·lacions per explicar-los el funcionament d'un mitjà de comunicació oral.

  

El programa especial sobre el Dia Internacional de la Llengua Materna s'emetrà la setmana del 21 de febrer, quan es commemora aquesta diada, a Ripollet Ràdio, i també es podrà escoltar a través del web de l'emissora.

Vols compartir aquesta notícia?