El monòleg “ El silenci de la fera” genera un animat debat a l’Institut Barri Besòs

CNL de Barcelona

Llengua i cultura

Ahir, a l'Institut Barri Besòs, l'Espai Avinyó en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va posar en escena el monòleg El silenci de la fera, escrit, dirigit i representat per la Sònia Masuda

L'actriu catalano-japonesa ens fa veure com a la majoria de les pel·lícules les dones asiàtiques o asiaticodescendents no tenen veu. El monòleg comença amb la projecció d'escenes de diferents pel·lícules, totes molt conegudes, on apareixen dones amb els ulls ametllats. Ens adonem de seguida que cap d'elles parla, el seu paper no ho preveu, només els demanen mirades misterioses.

La Sònia dedica el seu monòleg a aquestes dones, intenta comunicar-se amb elles i entendre com es defineix cada personatge, però, és clar, no tenen cap definició més que "noia asiàtica".

Aquesta obra vol denunciar el racisme existent darrere d'aquesta pràctica i vol remarcar que les dones asiàtiques no només són "misterioses i dures" o "friquis i tímides".

Un cop acabat el monòleg, l'actriu va obrir un debat amb el públic, en el qual va aprofitar per recordar al públic jove que han de crear els seus propis referents i no deixar-se influenciar pels estereotips existents. Els assistents hi van participar amb entusiasme.

L'obra va ser molt ben acollida i va posar sobre la taula el racisme encara massa present a la societat.

Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?