Presentació de parelles lingüístiques a l’escola El Cim de Vilanova

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Vuit alumnes de 3r d'ESO de l'escola El Cim practicaran el Voluntariat per la llengua dins del projecte del Servei Comunitari

Inici de les trobades

El 12 de gener va tenir lloc la primera trobada dels vuit alumnes de 3r d'ESO de l'escola El Cim que s'han apuntat a la pràctica del Voluntariat per la llengua (VxL) dins del projecte del Servei Comunitari. La tutora del projecte va organitzar la sessió de presentació a l'escola amb el suport de la dinamitzadora del VxL al Garraf, que va explicar el funcionament del programa i va lliurar els quaderns de conversa a les parelles perquè els serveixin de guia en les 10 sessions que faran durant aquest trimestre.

Practicar català amb companys

El Servei Comunitari promou que els alumnes experimentin i protagonitzin accions conjuntes  de compromís cívic i en un futur posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

L'objectiu d'incorporar el VxL als projectes del Servei Comunitari és, d'una banda, que els alumnes que han arribat recentment a Catalunya puguin practicar el català d'una manera informal, amb un company del mateix centre. Aquesta pràctica reforça la necessitat d'aquests alumnes d'accelerar l'aprenentatge de la llengua per poder seguir el seu itinerari formatiu i, també, de facilitar el contacte amb altres nois i noies. D'altra banda, la pràctica també afavoreix que els alumnes voluntaris mantinguin amb naturalitat el català en les relacions informals amb els companys d'altres procedències que hi ha al centre.

Diversos centres educatius del Garraf i l'Alt Penedès estan aplicant amb resultats molt positius el model del VxL amb l'objectiu que els alumnes millorin l'expressió oral en català i, alhora, afavorir l'ús, el coneixement i la cohesió entre l'alumnat.

Vols compartir aquesta notícia?