Reprenem els cursos de català

CNL de Tarragona

Cursos de català

En total han començat 40 cursos presencials, 2 semipresencials, 17 en línia i 6 virtuals, que segueixen 1.100 alumnes

Aquesta setmana han començat els cursos de català a l'àmbit territorial del CNL de Tarragona. Fins ara s'han inscrit més de 1.100 alumnes, repartits en cursos de diferents modalitats. Concretament, es fan cursos de català presencials a Tarragona, Salou, Vila-seca, Constantí, el Vendrell, Calafell i Valls. En total, són 40 cursos presencials i 2 de semipresencials, de nivells diversos, des de l'Inicial fins al Suficiència. En tots els cursos es tenen en compte mesures sanitàries per convertir les aules en espais segurs. A més cal afegir 17 cursos en línia i 6 de virtuals, per a persones que no es poden desplaçar a les aules per motius diversos o els horaris són incompatibles amb la seva disponibilitat.

La prioritat del CPNL en aquesta inscripció ha estat la continuïtat dels alumnes que van començar el seu itinerari el mes de setembre (amb una inscripció de més de 1.300 alumnes), però també s'hi han pogut apuntar alumnes nous. Tots els cursos acabaran el 16 o 17 de març i els alumnes tindran oportunitat de tenir un certificat d'assistència o d'assoliment, que poden aprofitar per a la recerca de feina, per a la regularització de documentació o per simple satisfacció personal.

A més de l’activitat acadèmica, com sempre acompanyem els alumnes a utilitzar el català fora de l’aula, amb activitats de coneixement de l’entorn, activitats culturals i activitats d’interacció amb entitats i establiments col·laboradors.

Aquests alumnes formen part dels més de 23.300 alumnes que s’han inscrit a tot Catalunya. Comparant les dades amb el mateix període de fa un any, amb unes condicions sanitàries molt més severes imposades per la pandèmia, en aquesta ocasió destaca l'augment tant de l'oferta formativa com de la inscripció. L'oferta ha estat de 1.264 cursos (un 19 % més que al gener de 2021) i el nombre de persones inscrites ha passat dels 17.820 de la inscripció de gener de l'any passat als 23.316 actuals (un increment del 31 %).

El proper període de cursos es preveu entre els mesos d'abril i juny, però la inscripció cal fer-la abans. És convenient consultar periòdicament el nostre web i les nostres xarxes socials per estar informat de quan comença el procés d'inscripció.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?