10 botigues de joguines de l’Alt Penedès i el Garraf, adherides al programa “I tu, jugues en català?”

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Oci i consum

A través del programa, les botigues refermen el seu compromís amb la llengua catalana. El CPNL posa a disposició de tota la ciutadania el catàleg de jocs en català en el seu web

10 botigues

Un total de 10 botigues repartides per diverses poblacions de l'Alt Penedès i el Garraf estan adherides al programa "I tu, jugues en català?", que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per incrementar l'oferta de jocs i joguines en català.

Al Garraf, aquestes botigues són Magatzems Chacón Joguines, Abacus i Juguettos. T20, a Vilanova i la Geltrú, i Papereria Ninfa i La Joguina, a Sant Pere de Ribes. A l'Alt Penedès, són Ca la Madrona, Abacus i Jugarna Toy (Juguettos), a Vilafranca del Penedès, i Creixell i Costa, Llibreria Jepi, Tripijocs i Juguear, a Sant Sadurní d'Anoia. En el cas d'Abacus i Juguettos, les dues empreses han renovat recentment l'acord de col·laboració.

Els establiments que s'adhereixen al programa 'I tu, jugues en català?' es comprometen també a garantir que els clients trobin facilitats per expressar-se i ser atesos en català, si així ho decideixen, fins i tot en el cas que el parlin amb dificultats. A tot Catalunya hi ha més de 430 botigues que disposen de jocs en català. Tots els establiments adherits també es poden consultar al web.

Catàleg de jocs

En el marc del programa "I tu, jugues en català?", el CPNL posa a disposició de tota la ciutadania el catàleg de jocs en català, que inclou més de 1.100 propostes classificades per edat, tipologia de joc, temàtica i fabricant. Les persones interessades en algun dels productes del catàleg també poden saber en quins establiments comercials adherits al programa els poden localitzar.

10 anys
El programa "I tu, jugues en català?" té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l'oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l'ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles. Està impulsat pel CPNL, des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d'atenció que té arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El 2022 es compleixen els 10 anys del programa, que es va iniciar el 2012 com una campanya promocional específica del Centre de Normalització de Barcelona. Atesa la bona acollida entre el públic i els professionals del sector, aquesta actuació posteriorment es va estendre a totes les poblacions que formen part del Consorci.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?