Presentació del balanç d'actuacions del 2021 del pla Ofercat a Vic

CNL d'Osona

Socioeconòmic, Socioeconòmic

La regidora de Comerç i Cultura de Vic, Bet Piella, destaca la importància de fer actuacions lingüístiques en la xarxa comercial de la ciutat, amb l'objectiu d'ajudar els comerços

En l’acte de presentació de resultats del pla Ofercat de Vic 2021, que s’ha dut a terme dimarts, 14 de desembre, a les 13.00 hores a la sala d’actes del CNL d’Osona, hi han participat la regidora de Cultura i Comerç de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella; la directora del CNL d’Osona, Assumpta Grabolosa, i la tècnica que fa les sessions dels comerços aprenents, Judith Vidal.

Roda de premsa resultats Ofercat Vic 2021

Durant l'acte, Piella ha destacat, en primer lloc, la importància de fer actuacions lingüístiques positives a la xarxa comercial de la ciutat, en un moment en què el context sembla advers. També ha explicat la col·laboració que s'ha establert amb el SLC de Vic per afegir a les nostres visites un agent cívic que proporciona al comerciant informació pràctica per millorar el seu establiment.

A continuació, Assumpta Grabolosa ha explicat amb detall els resultats de l'anàlisi lingüística feta als dos barris de Vic l'any 2021 i les actuacions posteriors que s'han dut a terme arran d'aquesta observació: visites informatives a comerços, establiment de contacte amb els comerciants que mostren interès, etc.

Finalment, Judith Vidal, ha explicat el projecte pilot dels comerços aprenents que ella mateixa du a terme en dos comerços del barri de Gurb.
 

Què és un pla OFERCAT?

És una anàlisi de la llengua del comerç d'un territori.

L'Ofercat, fruit de la col·laboració entre el CPNL i la Direcció General de Política Lingüística, és un sistema de mesura que permet conèixer la presència del català en els comerços d'un territori determinat. Amb l'aplicació d'aquesta eina s'obtenen dades de les llengües emprades en el rètol principal i en els rètols de l'aparador, i també de la llengua amb què el personal del comerç dona la benvinguda a la persona i si s'adapta al català, si el client li parla en aquesta llengua. S'obté un índex, dins d'un barem d'entre 0 i 100 punts.

A partir dels resultats que s'obtenen, especialment en les habilitats orals de comerços amb presència de persones nascudes a l'estranger, es programen objectius i estratègies als 22 centres del Consorci per a la Normalització Lingüística que tenen com a objectiu incrementar l'ús del català als comerços. Per fer-ho es duen a terme activitats per promoure la sensibilització i l'ús actiu de la llengua i també per donar a conèixer la legislació lingüística. Aquests Plans OFERCAT s'estructuren de manera pluriennal, en el cas de Vic va del 2019 fins al 2022, que s'amplia al 2023 (a causa de la pandèmia).

Podeu consultar tota la informació detallada i els gràfics amb resultats a l’arxiu adjunt.

SLC de Vic

Vols compartir aquesta notícia?