El Voluntariat per la llengua en l’acte de reconeixement al voluntariat de Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua va participar el passat divendres, 10 de desembre, en l'acte institucional organitzat per la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus amb motiu de la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre.

L'Àngel i l'Almira són una parella lingüística que es van trobar per assistir plegats a l'acte de celebració del #DIV2021

L'esdeveniment, que era obert a tothom i gratuït, va tenir lloc a la Sala Santa Llúcia i va constar de dues parts; d'una banda, de 17.30 a 18 hores es va poder veure a l'entrada del recinte una mostra d'entitats per donar a conèixer a tothom la feina que fan les organitzacions que treballen amb el Punt de Voluntariat de l'Ajuntament de Reus.

A continuació, ja a l'interior del teatre, el centenar d'assistents que s'hi van aplegar van poder gaudir de l'acte de reconeixement al voluntariat que va presentar i dinamitzar la divertida companyia de teatre improvisat Impro Acatomba. En primer lloc, Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, va donar la benvinguda i va destacar la gran xarxa d'entitats de voluntariat amb què compta la ciutat de Reus. A continuació, després de l'actuació del grup Down Revolution, es va projectar un vídeo que explicava en primera persona l'experiència d'entitats i de persones que fan voluntariat, entre les quals es va poder sentir el testimoni de la Mireia Arís, voluntària lingüística del CNL de l'Àrea de Reus que participa en la modalitat virtual del programa, i de les dinamitzadores del VxL, Cristina Arias i Rut Ortiz, que van destacar la importància del voluntariat com a element cohesionador de la societat i van agrair la tasca que fan els voluntaris.

Per completar l'acte es va poder gaudir de les actuacions de la Moixiganga de Reus i de la cantant Paula Fitzz, agrupacions que van voler destacar el seu lligam amb les entitats de voluntariat del municipi.

Dia Internacional del Voluntariat, 5 de desembre

L'Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985 va acordar que el 5 de desembre se celebrés el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de tots els vessants. Així, amb la commemoració d'aquest dia, l'Assemblea General de les Nacions Unides invita als governs a impulsar aquesta diada per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i de la societat.

El Punt de Voluntariat de Reus

L'objectiu d'aquest servei municipal és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d'atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l'oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials facilitant el contacte amb possibles persones voluntàries que poden ajudar a implementar els seus projectes.

El Punt de Voluntariat està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l'horari d'atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h.

CNL de l'Àrea de Reus

Vols compartir aquesta notícia?