L’exposició “Quan parles fas màgia”, a Solsona

CNL de Lleida

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Del 13 al 23 de desembre la Biblioteca Carles Morató de Solsona acull aquesta exposició del Voluntariat per la Llengua

"Quan parles fas màgia" és una exposició creada per la Secretaria de Política Lingüística que està recorrent les comarques catalanes per donar a conèixer el programa del Voluntariat per la Llengua (VxL) i, alhora, promoure la creació de noves parelles lingüístiques.

El català creix si es parla. Hi ha un enriquiment lingüístic, cultural i personal per als aprenents i voluntaris que participen en el programa i que, d'acord amb la seva disponibilitat horària, prenen el compromís de fer 10 hores de conversa en català.

Al Solsonès des del 2004 i fins al 2019  (just abans de la pandèmia) el Servei Comarcal de Català ha sumat una participació de 189 parelles lingüístiques, 170 de les quals s'han assignat a Solsona i 19 són de Sant Llorenç de Morunys. 

L'exposició "Quan parles fas màgia", doncs, és una bona excusa per informar-se d'aquest voluntariat. A partir dels 14 anys els visitants poden participar en un concurs que gira al voltant dels continguts exposats. I per als majors de 18 anys, hi ha disponibles fitxes d'inscripció al programa.

Fins al 23 de desembre aquesta exposició es pot visitar al saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató de Solsona (carrer de Mirabalda, 6) dins el seu horari habitual.

El programa del VxL està obert tot l'any. Les persones que s'hi vulguin apuntar, com a voluntàries o com a aprenentes, ho poden fer per correu electrònic (solsones@cpnl.cat i vxl.lleida@cpnl.cat) o per telèfon (973282607 i 634695892).

Vols compartir aquesta notícia?