El Voluntariat per la llengua participa en el Sant Jordi de Nadal del TRESC

Serveis Centrals

Voluntariat per la llengua > Dia del Voluntariat

Quatre parelles lingüístiques van llegir diumenge una selecció de contes de Quim Monzó.
L'estand del
VxL va ser punt d'informació i d'inscripció en el programa durant tot el cap de setmana

El Voluntariat per la llengua (VxL) ha estat present a la 8a edició de la fira literària Sant Jordi de Nadal, que ha organitzat el TRESC a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Durant tot el cap de setmana, el VxL hi ha participat amb un estand com a punt d'informació i d'inscripció en el programa, pel qual han passat molts dels visitants a la fira. Una vintena de persones s'han incorporat ja al VxL com a voluntaris o com a aprenents i en breu se'ls assignarà una parella lingüística per practicar-hi el català.

D'entre els materials que els visitants es podien endur, hi havia exemplars dels nou números de la col·lecció Parlem tu i jo i també targetes amb el codi QR per accedir als materials en línia Fils de conversa i Màgia per conversar, recursos que la Secretaria de Política Lingüística posa a l'abast de les persones interessades a practicar la llengua en situacions quotidianes. A més, tothom que es va apropar a l'estand va rebre una llibreta i una ronyonera d'obsequi.


Lectures compartides

Vuit integrants de parelles del VxL que es gestionen des dels centres de normalització lingüística de Barcelona, L'Heura (Santa Coloma de Gramenet) i l'Hospitalet de Llobregat van participar diumenge al migdia en la lectura d'una selecció de contes de Quim Monzó, a la sala de Bàscules. En concret, van ser sis relats breus d'El perquè de tot plegat i dos de Guadalajara, que van interpretar tant els voluntaris com les aprenentes (de l'Uruguai, l'Argentina o Colòmbia). L'enregistrament d'aquestes lectures es podrà veure a Voluntariat TV.

En aquest enllaç es pot veure l'àlbum de fotografies de les dues jornades.

Sant Jordi de Nadal és la fira literària més multitudinària de l'hivern a Barcelona, punt de trobada entre autors i els seus públics, amb tota mena d'activitats al voltant del foment del llibre i de la promoció de la lectura que ofereixen una experiència cultural completa.

Vols compartir aquesta notícia?