Alumnes i participants en el VxL a Vilafranca visiten l’exposició “Quan parles fas màgia”

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

El grup el formaven una quinzena de persones, alumnes de català del curs bàsic 3 i participants del Voluntariat per la llengua (VxL),que van aprofitar la visita per parlar de llengua i de màgia

Llengua i màgia

Abans de començar la visita, els alumnes, aprenents i voluntaris van recollir un petit qüestionari amb catorze preguntes relacionades amb temes de llengua i del VxL, que havien de resoldre a partir de la informació dels set plafons que formen part de l'exposició. Tots plegats, per parelles i en petits grups, es van anar distribuint per l'espai per iniciar la visita.

Després de fer el recorregut per l'exposició, conjuntament, es van veure un parell de vídeos de la col·lecció Màgia per conversar. A continuació, la voluntària M. Àngels Padró va intervenir explicant curiositats sobre el prestigiós mag Xavier Sala, un dels grans difusors i promotors de la màgia a escala internacional, i també sobre El Gran Museu de la Màgia, a Santa Cristina d'Aro, el més gran i original del món, on es pot veure la seva col·lecció. Per acabar-ho d'arrodonir va fer un truc de màgia que va despertar la sorpresa dels assistents. L'activitat va acabar amb el consell d'una aprenenta que espontàniament va expressar: "No deixeu mai de parlar en català".

La màgia del VxL

L'exposició "Quan parles fas màgia" consta de set plafons que presenten diversos aspectes del programa: "La màgia del voluntariat" ens presenta el programa, tant des del punt de vista de la pràctica del català com de la descoberta d'altres persones: un projecte en què tothom hi guanya.

"La màgia de la llengua" mostra la capacitat que té per transformar lingüísticament els seus participants i destaca el vessant cohesionador i social del programa. "Parelles encantades" exposa els requisits que calen per formar part d'una parella i en presenta les dues modalitats: la virtual i la presencial. "No tot és per art de màgia" mostra les dimensions organitzatives del programa i la xarxa de professionals i recursos que en garanteixen la qualitat. "Complicitats màgiques" presenta  el suport al programa mitjançant la col·laboració d'establiments i entitats i l'organització d'activitats socioculturals. "Apunta't a la fórmula màgica" és una invitació a formar part del programa, a més de presentar-ne les xifres.

L'exposició és itinerant i a partir del 10 de desembre es podrà visitar al Casal d'Entitats de Sant Sadurní, fins al 21 de desembre.

Vols compartir aquesta notícia?