Més de 1.100 jocs per triar i remenar

CNL Montserrat

Oci i consum

Més de 435 establiments de tot Catalunya se sumen al programa I tu, jugues en català? que contribueix a augmentar l'oferta de jocs i joguines en català a través del catàleg web

Enguany es torna a engegar la campanya "I tu, jugues en català?", impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l'objectiu de fomentar l'ús del català a través del joc, donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes. Entre les més de 435 botigues adherides a tot Catalunya, 12 són del Bages, el Berguedà, la Cerdanya i l'Anoia: 2 de Piques, Abacus, Gran Joguiba, Llibres Parcir, Mini Joguiba, a Manresa; Jocs Gassó i La Patumaire, a Berga; Alfil.Be Bagà, a Bagà; Màgia de Tinta i El Racó de la Joguina, a Puigcerdà, i Abacus i La Dama Somiadora, a Igualada.

El nombre de jocs en català al mercat va augmentant cada any. Enguany ja n'hi ha més de 1.100 que inclouen el català en l'embalatge, en les instruccions o en el funcionament del joc.

A la pàgina web www.cpnl.cat/jocs, hi ha un cercador de tots els jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d'altres jocs similars... A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: en cada fitxa de joc s'hi pot trobar els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment s'hi pot veure quins jocs en català té disponibles.

Per als jugadors virtuals, la Direcció General de Política Lingüística actualitza periòdicament VDJOC, una base de dades de videojocs en català amb una cinquantena de registres organitzats per categories. L'objectiu és impulsar el consum d'aquest producte, atès que només el 5,5% dels videojocs que es consumeixen a Catalunya són en català.

Paral·lelament es duen a terme altres activitats per promocionar el programa com l'assistència a la Fira del Joc i de Nadal de Berga el proper 6 de desembre, la distribució de cartes als Reis per a entitats, escoles i organismes diversos o la inserció dels recursos de Nadal del CPNL en la campanya de Nadal de l'Ajuntament de Manresa.

Vols compartir aquesta notícia?