L'alumnat del Bàsic 3 del CNL de Badalona i Sant Adrià practica el català en un taller de jocs de taula

CNL de Badalona i Sant Adrià

Cursos de català

L'activitat va servir per aprendre nou vocabulari i parlar català d'una manera lúdica i espontània

Els dies 28 d'octubre i 2 de novembre, els alumnes del curs de català Bàsic 3 del CNL de Badalona van participar en una sessió de jocs de taula en català dins de l'aula.

L'objectiu d'aquesta activitat era que els alumnes practiquessin, a través del joc, el vocabulari que han après en els cursos de català que han fet i, alhora, es relacionessin entre ells amb el català com a llengua vehicular.

Es van fer servir tres jocs diferents: uns daus per inventar històries (Story Cubes), un joc de formar paraules (Lletra a Lletra) i el mític Scrabble. El primer, el dels daus, va tenir molt èxit, ja que els permetia ser més creatius i fer servir diferents temps verbals quan explicaven les històries als seus companys. El joc de crear paraules també els va interessar molt, ja que van descobrir nous mots i això els va permetre ampliar el seu vocabulari. A més, els alumnes van destacar que aquests dos jocs, a banda de ser divertits, tenien un format petit i això resultava pràctic per endur-se'ls i poder practicar el català allà on anessin.

Les sessions de jocs van ser tot un èxit: l'alumnat va destacar l'ambient distès que s'havia creat a l'aula i van acabar l'activitat molt contents, amb ganes de repetir-ho.

Aquesta actuació s'emmarca en la campanya “I tu, jugues en català?”, que té com a objectiu donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines entre l'alumnat dels cursos i fomentar l'ús del català a través del joc.

Vols compartir aquesta notícia?