Acaben els clubs de lectura de Torelló d’aquest trimestre

CNL d'Osona

Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

Aquesta setmana han acabat els dos clubs de lectura de l'Oficina de Català de Torelló.

D'una banda, aquest dimarts ha tingut lloc la tertúlia del club de lectura de nivell intermedi sobre el llibre d'Albert Salvadó La reina hongaresa. Com que és una novel·la històrica, durant la tertúlia, hem parlat del llibre i els seus personatges, i també de la Corona d'Aragó, del poder de l'església, del rei Jaume I, de les cròniques medievals, dels sarraïns i la conquesta de València i Mallorca i, fins i tot, dels almogàvers i la caiguda de Constantinoble.

De l'altra, s'ha fet la darrera trobada a la biblioteca Dos Rius del club de lectura fàcil que, igual que l'any passat, tenia format de taller de reforç de lectura. Els assistents s'han trobat cada dimarts durant cinc setmanes i han llegit i parlat sobre el llibre adaptat Ivanhoe. Els tallers de reforç de lectura d'aquesta tardor, s'han dut a terme a tota la comarca i, tot i que hi havia l'opció de fer-los en línia, la majoria d'aprenents han triat l'opció presencial. En total s'han fet 12 grups entre Vic, Manlleu i Torelló, gràcies a la col·laboració de voluntaris del programa del Voluntariat per la Llengua.

Els clubs de lectura fàcil i de nivell intermedi són trimestrals i s'adrecen als alumnes i exalumnes dels cursos de català per a adults i els participants del Voluntariat per la Llengua, però estan oberts també als usuaris de la biblioteca que hi vulguin participar. Si voleu apuntar-vos als clubs del trimestre que ve, adreceu-vos a l'Oficina de Català torello(ELIMINAR)@cpnl.cat o bé 93 850 51 92.

Totes aquestes activitats de foment de la lectura són possibles gràcies a la col·laboració de les voluntàries del programa VxL i de les biblioteques de Torelló i les altres biblioteques de la comarca.

Vols compartir aquesta notícia?