Totes les joguines en català reunides en un catàleg

CNL de Tarragona

Oci i consum

El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa un any més la campanya "I tu, jugues en català?", amb l'objectiu de donar a conèixer les joguines en català i les botigues que les venen

El Catàleg de jocs en català és una eina singular, atès que recull pop de 1.100 jocs disponibles en català al mercat que es poden cercar a partir del fabricant, l'edat dels participants, el tipus de joc, etc. El catàleg també recull totes les botigues que venen els jocs. A l'àmbit territorial del CNL de Tarragona hi ha 22 establiments de joguines que participen en aquesta campanya distribuïts entre Tarragona, Vila-seca, Constantí, Valls, Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Calafell, l'Arboç i el Vendrell.

Així, per reforçar la campanya, l'Oficina de Català de Constantí organitza una «Mostra de jocs en català» dins del Parc Infantil de Nadal del poble, els dies 27, 28 i 29 de desembre, de 15.30 a 18.30.

Enguany també es posa èmfasi a difondre els tutorials de jocs que van participar al concurs Joc en 10 del passat mes de maig. Es troben recollits al canal de Youtube de la campanya, on també hi ha vídeos explicatius de jocs clàssics com l'Scrabble, el parxís, els escacs, etc.

Per al públic més aficionat als jocs virtuals trobaran una base de dades de videojocs en català de la Direcció General de Política Lingüística, VDJOC, que està organitzada per categories.

Per altra banda, per passar un Nadal en català, el CPNL està a punt de posar a disposició de tothom una llista de nadales en català a Spotify. I naturalment, els nens que vulguin escriure la carta als reis hi trobaran un model.

Si bé aquestes setmanes prèvies a les diades de Nadal i Reis són les més fortes pel que fa a la venda de jocs i joguines, l'objectiu és estendre la campanya al llarg de tot l'any, promocionant la pràctica i el coneixement del joc en català. 

Per això, el Servei Local de Català de Tarragona ha començat a col·laborar amb l'Associació Lúdica i Cultural Club Diògenes, que promou els jocs de taula i el jocs de rol, organitza diverses Jornades Tarracolúdiques durant l'any i difon la cultura del joc a través dels podcasts La partida i La píndola ABJ. Ús educatiu dels jocs de taula, que durant el període nadalenc també difondran les xarxes socials del CNL de Tarragona.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?