Participants en el VxL assisteixen a la presentació d’Encara més descobrint Sabadell, de Jaume Barberà

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

La Llar del Llibre de Sabadell, establiment adherit al VxL, s'omple de gom a gom per descobrir les històries sabadellenques del tercer llibre de l'autor

Amb aforament complet i un públic entregat, ahir al vespre va tenir lloc la presentació d'Encara més descobrint Sabadell, de Jaume Barberà, la tercera part de la col·lecció iniciada amb Descobrint Sabadell i seguida per Més descobrint Sabadell que pretén, segons l'autor, agradar i sorprendre amb històries desconegudes de Sabadell.

Lídia Coll, dinamitzadora del VxL de Sabadell, va ser l'encarregada de presentar el llibre i ho va fer amb la narració d'una història creada per a l'ocasió que, en la línia dels articles del llibre, va descobrint el sentit i la biografia de l'autor: Jaume Barberà i Canudas, el savi curiós que amb paraules com ales de papallona va multiplicar el patrimoni humà sabadellenc. Fets històrics singulars, entitats significatives, costums populars, anècdotes i biografies desconegudes... Coll va remarcar la diversitat temàtica dels articles d'un autor polifacètic, arqueòleg, col·leccionista i cronista de petites grans històries de tarannà sabadellenc. "Qui no les coneix les descobrirà i qui les coneix, les recordarà", va reblar Barberà.

En aquesta ocasió, l'autor va fer especial menció de descobertes tan interessants com la del millor pallasso del món, la dels hereus de Ferran Casablancas o la de Teresa Claramunt, entre altres. Tot seguit, es va obrir un col·loqui amb el públic, que va escoltar amb delit algunes de les anècdotes relatades al llibre explicades pel mateix autor. De la complicitat entre els assistents, en va sorgir un elogi a la tasca incansable de Barberà per recuperar les arrels i entendre millor qui som i d'on venim. En definitiva, se li va agrair la tasca, incansable, de descobrir Sabadell... encara més!

Vols compartir aquesta notícia?