Activitats, tallers i projectes a l’”Espai de català” d’aquesta quinzena

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió, Socioeconòmic

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Retornar a la normalitat i a la presencialitat ens ha permès tornar a organitzar diferents activitats, que són les que presentem a l'espai d'aquest dimarts. Comencem amb les visites a la Biblioteca Sant Ildefons, que es van fer la segona setmana de novembre i a la qual van assistir una quarantena d'alumnes dels nivells Inicial, Bàsic 1 i Bàsic 2.

Parlem, també, del V taller de jocs a l'aula, que es farà aquest dijous, 25 de novembre, i en el qual es preveu la participació d'una vintena d'alumnes que podran gaudir d'una estona de joc amb companys de diferents nivells, practicar el català i, a més a més, endur-se'n algun premi.

Continuem parlant del curs de nivell Bàsic 1 que s'ha organitzat amb el Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Cornellà i que tot just acaba aquest dimecres, 24 de novembre, després d'haver treballat durant tot un mes de manera intensiva.

I aprofitem per presentar el projecte "Comerços aprenents", que s'està desenvolupant com a prova pilot a diverses poblacions, entre les quals hi ha Cornellà de Llobregat, i que té l'objectiu de fer incrementar l'ús del català en les botigues ateses per persones d'origen estranger.

Finalment, felicitem la guanyadora de la millor historieta en català del 37è concurs de còmics "Ciutat de Cornellà", Maria Molina Morales, i animem a participar en el concurs i a presentar més obres en català.

Acabem el programa esmentant una iniciativa del cornellanenc Xavier Dengra, el compte de Twitter Gifs en català, que esdevé un gran recurs per anar nodrint les xarxes socials de continguts en la nostra llengua, i la nova llista de blues del compte del CPNL a Spotify, que a poc a poc va incorporant nous estils i guanyant seguidors.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Cornellà de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?