Receptes amb plantes medicinals de tardor

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

Ahir a la tarda, a El Roure de Polinyà, s'hi va celebrar la tercera trobada per parlar de les herbes de tardor. Com sempre, la sessió va ser conduïda per la voluntària Carme Tomàs.

En aquesta ocasió es posava una especial atenció en totes aquelles plantes que ja s'havien conegut i remenat en la trobada anterior i que ahir es van convertir ens els ingredients essencials del receptari que s'hi presentava. Que no heu tastat mai unes panades de bledes silvestres o una bona quiche d'ortigues? Doncs ahir els assistents al taller van tenir-ne l'oportunitat. Va sorprendre a tothom que fàcil resulta elaborar plats senzills i gustosos amb plantes que tenim ben a prop i que mai hem pensat a fer servir a la cuina. Que fàcil resulta si se'n sap, és clar!

La degustació va finalitzar amb el brou d'una planta coneguda per la majoria, però que normalment només fem servir per aromatitzar: la farigola. I amb l'escalfor d'aquest caldo, vam acomiadar la sessió, que va tornar a ser un èxit, ja que hi van participar 12 persones.

Amb aquesta tercera sessió del cicle Xerrades del Voluntariat per la Llengua a Polinyà, dedicada a les herbes de tardor, es tanca el tema que ens ha ocupat fins ara. El 15 de desembre es farà un taller de Nadal que posarà el punt i final a les activitats d'aquest trimestre.

El cicle de xerrades del VxL s'adreça als alumnes dels cursos de català i usuaris del programa del Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?