Els alumnes de nivell inicial visiten el mercat del Besòs

CNL de Barcelona

Cursos de català

La setmana passada, el grup de nivell inicial que fa classes al matí al Casal de Barri Besòs va visitar el Mercat del Besòs

Com que havíem treballat els aliments, els tipus de comerços i els preus, vam fer una activitat anomenada "caçaparaules al mercat". L'activitat consistia a apuntar en una llibreta els noms dels productes en català que més agradaven als alumnes de cada parada. I si no en sabien el nom (perquè no estava posat, o estava en castellà, havien de preguntar "Com es diu això (o aquest peix, aquesta carn...) en català?", això sí després de saludar.

Les paradistes del mercat van ajudar-los i es van mostrar interessades per saber la procedència de l'alumnat i així es van produir petites converses que van fer que poguessin practicar el català fora de l'aula, en un context real.

Al carrer, abans d'arribar al mercat, vam comentar el vocabulari de la ciutat. I quan va acabar l'activitat, vam comentar les llistes de vocabulari i vam veure quins productes agradaven més i quins altres no agradaven gaire o gens.

L'alumnat va valorar l'activitat molt positivament perquè van aprendre paraules noves i van poder practicar el català amb els paradistes, que també es van mostrar entusiasmats amb la visita.

Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?