El VxL del CNL de Sabadell batega amb força a la festa La Màgia del Voluntariat

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

La màgia del VxL es multiplica en sumar cor i cançó amb voluntariat d'entitats sabadellenques

L'Auditori Pere Quart de Sabadell va acollir, dijous passat, més d'un centenar de persones voluntàries per celebrar la festa La Màgia del Voluntariat, acte central del programa d'activitats de la sisena edició de la Tardor del Voluntariat, organitzat per l'Oficina d'Entitats i Voluntariat de l'Ajuntament conjuntament amb representants d'algunes de les entitats. La festa volia reconèixer la tasca dels voluntaris i voluntàries en el marc del Dia Mundial del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre. En aquest cas, Auxi Gil, del Parc Taulí, Judith Roca, d'Oncolliga, i Lídia Coll, del CNL de Sabadell, conjuntament amb Mercè Rovira, responsable de l'Oficina d'Entitats i Voluntariat, van ser les encarregades de posar contingut a l'acte amb la màgia com a fil conductor.

Amb invitació prèvia i arribada esglaonada al vestíbul de l'Auditori, persones voluntàries de fins a 13 entitats van immortalitzar la seva arribada al photocall del vestíbul. Entre elles, Anna Gallego, coordinadora del VxL, Elisabet Palomés, directora del CNL de Sabadell, i una quinzena de participants en el VxL esperaven expectants compartir la màgia del seu voluntariat amb la resta de persones d'entitats de voluntariat social, sanitari, cultural, mediambiental, animal…

Marta Morell, tinenta d'alcaldessa i responsable de feminisme, benestar animal i participació, va obrir l'acte i va donar les gràcies a totes les persones voluntàries de les entitats per aportar el seu granet de sorra per tenir una ciutat més justa. Lídia Coll, dinamitzadora del VxL al CNL de Sabadell, en va ser la guionista i va conduir l'acte, juntament amb Oriol Cruz, actor i imitador, que la va acompanyar virtualment de la mà de personatges com el Gran German, Albert Pla, Ferran Adrià, Risto Mejide i Josep M. Mainat. L'esdeveniment tenia un  triple objectiu: reflexió, homenatge i celebració del voluntariat.

De l'escenari a platea per compartir reflexió i testimonis de primera mà, Coll va buscar complicitats entre els assistents per captar l'essència del voluntariat. Il·lusió, entusiasme, enriquiment... La interacció amb el públic va desembocar en la màgia com a concepte clau. I per il·lustrar-la, Carles Reiet, mag i xouman sabadellenc, va fer tres trucs que van evidenciar l'empatia amb l'altre, la translació d'efectes de transformació i la vàlua de l'enriquiment personal i emocional.

Acte seguit, es van posar de manifest les ganes conjuntes de celebrar les emocions compartides: "I no hi ha millor manera de fer-ho que posant-hi música, amb una cançó regal!", va afirmar Coll. Prèvia producció musical de Xasqui Ten, Xavier Gorina i la mateixa Coll, van cantar "Junts som un sol cor" en directe. Tot seguit, es va presentar la cançó gravada a l'estudi Ten Productions, amb imatges de persones voluntàries de diferents entitats sabadellenques enregistrades per l'Escola d'Audiovisuals del Vapor Llonch. Un cop presentada la cançó, es va produir un moment màgic: un mateix batec, el de #ElCorDelVoluntariat, unit per un cant coral per celebrar que #JuntsSomUnSolCor!  Com a tancament, es va projectar un muntatge fet in situ amb les fotos del assistents a la festa: un record per immortalitzar un vespre de complicitats màgiques amb  persones encantades per #LaMàgiaDelVoluntariat.

Vols compartir aquesta notícia?