Pràctiques lingüístiques al mercat Puigmercadal

CNL Montserrat

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

Alumnes dels cursos de català de Manresa visiten el Mercat de Puigmercadal i fan pràctiques lingüístiques en diverses parades de l’equipament. 

Dimecres 10 de novembre, els alumnes de Bàsic 3 van fer una activitat de coneixement de l'entorn al mercat Puigmercadal de Manresa. Un tècnic del mercat va fer una visita pel mercat i també una explicació sobre la seva història, la situació actual i els projectes de futur. Va ser una experiència molt enriquidora, ja que la majoria dels alumnes no coneixien el mercat i els va agradar molt.

Un cop acabada l'activitat, els alumnes van aprofitar per fer les pràctiques lingüístiques. La majoria de les parades del mercat són establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i estan compromeses a potenciar la llengua tot usant-la amb els clients i també amb les persones que l’aprenen. La pràctica va consistir a treballar l'estructura del subjuntiu, el lèxic relacionat amb el mercat i els aliments, cosa que s'havia treballat prèviament a classe. Els alumnes van poder practicar estructures lingüístiques en situacions comunicatives reals en català.

Vols compartir aquesta notícia?