Taula rodona La situació del català a Santa Coloma de Gramenet

CNL L'Heura

Altres

Marina Massaguer i Albert Fabà, experts sociolingüistes, juntament amb Mireia Plana, vicepresidenta de Plataforma per la Llengua, i representants d’Òmnium Cultural Barcelonès Nord i del CNL L'Heura parlen sobre la situació del català a Santa Coloma de Gramenet.

El 18 de novembre es va dur a terme la taula rodona davant d'un auditori ple a la sala Sayrach de la Biblioteca del Fondo.

Rodolfo del Hoyo, d'Òmnium Cultural Barcelonès Nord, va presentar l'acte dins de la programació del Correllengua 2021. Seguidament, Alexandra Sans va presentar l'espai web del CNL L'Heura “El català a Santa Coloma” que conté molts dels estudis publicats sobre aquest tema. A continuació, Mireia Plana va presentar el Pla Eix Besòs de Plataforma per la llengua. I, Albert Fabà va posar en perspectiva històrica, des dels anys 70, l’evolució del català a la ciutat. Finalment, Marina Massaguer va exposar diferents vies per fomentar l'ús del català en la situació actual.

En acabar els parlaments, el públic assistent, entre qui havia representants del món educatiu i associatiu de la ciutat, i de l’Ajuntament, van enriquir el debat amb les seves aportacions a partir de l’experiència viscuda a la ciutat.

Vols compartir aquesta notícia?