L’exposició “Quan parles fas màgia!” arriba a l’Alt Penedès

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Després d'haver-se presentat a diverses poblacions del Garraf, l'exposició itinerant del Voluntariat per la llengua (VxL) es podrà visitar a l'Alt Penedès, a Vilafranca i a Sant Sadurní d'Anoia

L'exposició "Quan parles fas màgia", creada per la Secretaria de Política Lingüística i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), forma part d'una campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des que es va crear el 2003. A partir de la metàfora de la màgia focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

L'exposició a l'Alt Penedès

L'exposició "Quan parles fas màgia!" es podrà visitar a Vilafranca del Penedès des del 24 de novembre fins al 9 de desembre, a L'Escorxador. Durant l'estada, el dimarts 30 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda, s'organitzarà una activitat dirigida a participants del Voluntariat per la llengua, alumnes dels cursos de català i al públic en general.

Finalment el recorregut de l'exposició pel CNL de l'Alt Penedès i el Garraf acabarà a Sant Sadurní d'Anoia, on es podrà visitar del 10 al 21 de desembre, al Casal d'Entitats.

Activitats complementàries 

A part de l'exposició, la campanya inclou diverses accions amb l'objectiu de donar a conèixer el VxL i de promoure'n la participació. S'han creat espots televisius i falques de ràdio, protagonitzats per persones que participen en les parelles lingüístiques i una sèrie de vídeos per estimular la conversa en llengua catalana.

Es tracta d'un nou material de suport adreçat a les parelles lingüístiques, a l'alumnat del CPNL i a totes les persones aprenentes de català que el vulguin practicar. El protagonista d'aquests vídeos és el mag Eduard Juanola que fa una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d'interès per començar una conversa. Els vídeos es poden descarregar des del portal del VxL.

El programa del VxL és obert tot l'any. Les persones que s'hi vulguin apuntar, com a voluntàries o com a aprenentes, ho poden fer a través dels correus electrònics: vxl.garraf(ELIMINAR)@cpnl.cat , vxl.altpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat o als telèfons: 93 811 57 73 / 93 890 61 79.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?