El Voluntariat per la llengua torna a la presencialiat

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

  • També recupera les activitats complementàries, i les parelles lingüístiques podran assistir a concerts del Festival Accents o participar en el Tàndem Cultural d'Òmnium.
     
  • L'exposició "Quan parles fas màgia" continua l'itinerari per diversos espais de Reus.
Presentació de parelles al Casal Cívic Reus-La Rambla el febrer de 2020

Aquesta tardor el Voluntariat per la llengua (VxL) ha recuperat la presencialitat i a l'octubre, amb el relaxament de les mesures de seguretat i amb l'inici dels cursos presencials del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, el programa ha tornat a oferir la possibilitat que les parelles lingüístiques es puguin trobar físicament per parlar en català.

Després que durant la pandèmia la major part de parelles lingüístiques passessin a conversar a través de videotrucada i que durant els mesos de més restriccions els voluntaris i aprenents que s'anaven incorporant al programa ho fessin en la modalitat virtual, durant aquest trimestre el VxL torna a formar parelles lingüístiques presencials i de moment s'han creat deu parelles lingüístiques noves a Reus, quatre a Cambrils i una a l'Hospitalet de l'Infant.

Activitats complementàries per als participants

Amb la tornada a la normalitat el programa recupera també part de les activitats presencials que s'ofereixen a les parelles lingüístiques, que aquesta tardor podran gaudir d'entrades gratuïtes per a tres concerts gràcies a la col·laboració entre l'associació Empenta Cultural i la Fundació Privada Reddis, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua. Concretament els voluntaris i aprenents podran assistir als concerts de Xavi Sarrià, Ginestà i Maria Arnal i Marcel Bagés, que tindran lloc als teatres Fortuny i Bartrina de Reus els dies 27 i 28 de novembre i 10 de desembre en el marc del Festival Accents.

D'altra banda, cada mes tots aquells que vulguin fer un tast de parelles lingüístiques a partir d'ara tenen l'oportunitat de fer-ho a través del projecte Tàndem Cultural, una iniciativa d'Òmnium Cultural en col·laboració amb el Voluntariat per la llengua que ofereix a voluntaris i aprenents la possibilitat d'assistir gratuïtament a activitats culturals en català acompanyats d'una parella lingüística puntual assignada per a aquell dia amb el compromís de trobar-se una hora abans i després de l'acte per conversar en català.

La màgia del Voluntariat per la llengua

Tots aquells que vulguin descobrir la màgia que representa formar part d'una parella lingüística poden fer-ho visitant l'exposició "Quan parles fas màgia", una mostra organitzada per la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus que presenta els eixos fonamentals del programa i que es pot veure al Pavelló Olímpic Municipal de Reus fins al 25 de novembre. Després l'exposició continuarà el seu itinerari per altres espais de la ciutat, com ara el Gaudí Centre o el mateix Centre de Normalització Lingüística, on es podrà veure coincidint amb l'inici dels cursos del segon trimestre.

El programa Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística que ha superat les 150.000 parelles des que es va iniciar el 2003. Els interessats s'hi poden inscriure directament al web  www.vxl.cat  o poden demanar-ne més informació a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079.

Vols compartir aquesta notícia?