Aprenents i voluntaris lingüístics de la Garriga van a teatre

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

L'obra de teatre 'Canto jo i la muntanya balla' és un espectacle que es basa en la novel·la d'Irene Solà.

Traslladar una obra de paper a escena mai no és fàcil, però Guillem Albà i Joan Arqué han fet d'aquest recent fenomen català, amb dramatúrgia de Clàudia Cedó, una obra evocadora de la màgia que l’escriptora Irene Solà va impregnar a les seves pàgines.

El Patronat, el teatre de la Garriga presenta una gran diversitat d’espectacles anualment, ja sigui màgia, cant, teatre familiar, jazz, titelles… En aquesta ocasió havia programat l’obra de teatre que escenifica la novel·la que porta el mateix títol Jo canto i la muntanya balla, on es mesclen els personatges de l’alta muntanya amb els núvols, i les bruixes, les dones d’aigua i els cabirols…

Els espectadors en arribar al teatre s'endinsen dins de la muntanya perquè tota la sala és plena d'una calitja, com la que hom veu en arribar a l'alta muntanya i el so de la pluja i dels llamps et traslladen de la butaca a un bosc perdut per Camprodon.

Val a dir que ha estat tot un espectacle no només per la trama de l’argument sinó també per la música en directe per part dels mateixos actors, capaços de transmetre por, instint de supervivència, tristor… Només amb unes taules i bancs com a muntatge bàsic, la història et transmet i et fa vibrar en tot moment.

Els aprenents i voluntaris lingüístics tenien un descompte en le seves entrades per formar part del Voluntariat per la llengua, se’ls havia donat un codi d’accés per aplicar el descompte i pagar amb antel·lació per reservar butaca. Malgrat la pandèmia, les restriccions són més relaxades i ara l’aforament era el 100%, amb la qual cosa ha estat un goig veure el teatre ple de gom  gom.

Vols compartir aquesta notícia?